Karın Ve Bel Yağları İçin Basit Ama Etkili 4 Egzersiz..

 Alt karın, göbek deliği çevresi yağlanması ve simitler hem kadınlar için hem erkekler için eritmesi en zor bölgelerdendir. Bazen çabalasak bile sonuç alamadığımız durumlarla bile karşılaşabiliyoruz. Bunun nedeni doğru beslenme ile egzersizi birlikte yürütemiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Doğru karbonhidrat, yoğun protein ve sebze ağırlıklı beslenmemek kaslarınız oluşsa bile yağlarınızın altında kalmasına neden olur. Bunun sonucunda da hiçbir değişim göremediğimiz için spor yapmaktan vazgeçeriz. Kendinizi diyet psikolojisine sokmadan sadece hayatınızda ufak değişikliklerle bunu başarabilirsiniz. Sizden ölüm diyeti istemiyorum. Doğru beslenmek sizi kesin sonuca götürecektir. Karbonhidrat seçimi ile ilgili yazımızı okumanızı öneririz. 


Şimdi gelelim karın ve bel yağları için etkili birkaç egzersize.. Öncelikle ısınma ve soğuma egzersizlerini kesinlikle ihmal etmeyin. Isınmadan yaptığınız egzersizlerde sakatlanma riskiniz çok yüksektir. Aynı zamanda aldığınız verimde düşük olacaktır.

1) Criss Cross (Bisiklet Hareketi)


Yere sırt üstü uzanın. Kollarınızı başınızın altına koyun ve kollarınızla başınızı kesinlikle sıkıştırmayın. Omuzlar kollar boyun rahat olmalıdır. Bacaklarınızı masa pozisyonuna getirin. Ortada nefes alın ve sol dirseğinizle sağ bacağınızı birbirine değdirmeye çalışır gibi dönün. Dönüş esnasında nefes verin. Ortaya gelin ve nefes alın. Bu sefer ters kol ve bacaklarınızı birbirine değdirmeye çalışın. Kesinlikle kendinizi savurmayın. Hareketleriniz kontrollü olsun. Bu hareket simitlerinizi eritmekte size çok yardımcı olacaktır. 12 tekrar 3 set halinde yapabilirsiniz.

2) Plank


Plank egzersizi bütün karın bölgesini, kolları, omuzları, kalça ve bacakları harika çalıştıran bir egzersiz. Kollarınızın ön tarafını yere bastırın, omuzlarınızın içine düşmemeye dikkat edin omuzlar dik ve doğal bir halde durmalı. Topuklarınızı geriye doğru itin ve kalçanızı sıkın. Egzersiz boyunca karnınız çok sert olmalı. Nefes alıp vermeyi ihmal etmeyin. Bu şekilde 30 saniye plank 20 saniye dinlenme ve 3 set başlangıç için idealdir ancak ilerleyen günlerde 40-45 saniye plan ve 5-10 saniye dinlenme şeklinde 3 set yapmanız daha çok verim almanızı sağlayacaktır.

3) Mountain Climber (Dağcı Tırmanışı)


Yüksek plank duruşundayken sağ dizinizi sağ dirseğinize doğru yaklaştırın ve yere değdirmeden geri yüksek plank duruşuna geçin. Aynı şekilde sol dizinizi sol dirseğinize değdirin ve çekin. Eğer bu hareket size zor geliyorsa bacağınızı önce çektiğinizde parmak ucunuzu yere değdirebilirsiniz. Nefes almayı ihmal etmeden hareketi değişimli olarak yapmaya devam edin. Kendinizi hiçbir harekette savurmayın. Vücudunuz sıkı olmalı ve egzersizden maksimum verimi almak için nefesiniz ile hareket edin. 12 tekrar 3 set halinde yapabilirisiniz. Bütün karın bölgesini, kolları ve bacakları çalıştıran harika bir egzersiz.

4) Leg Raises (Bacak Kaldırma)


Sırtüstü uzanın, avuçlarınız ile yeri iterek güç almaya çalışın, karnınız çok sıkı olmalı. Ayaklarınızı kontrollü bir şekilde yavaşça kaldırın ve indirin. Nefesiniz ile maksimum verim almayı hedefleyin. Bel ve boyun rahat olmalıdır. Başta belki tam olarak yere kadar indiremeyebilirsiniz. Hiç canınızı sıkmayın bu çok normal. Karın kaslarınız güçlendikçe hareketin ne kadar kolaylaştığını gözlerinizle göreceksiniz. Erimemekte ısrarcı alt karınlar için çok etkili bir egzersiz. 12 tekrar ve 3 set halinde yapabilirsiniz.

Soğuma ve esneme hareketlerini yapmayı unutmayın. Harika görünen ve çok güçlü karın kasları sizleri bekliyor. 

Yorumlar