Makyaja Yeni Başlayanlar İçin... Yüz Kontürleme, Allık Ve Ruj

  Önceki yazılarımda başladığım makyajı bu yazıda bitiriyorum. İlk yazımda yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak için fondöten, kapatıcı ve pudrayı ele aldım. Nasıl malzemeleri hangi ciltler seçmeli ? Nasıl uygulamalı? Bu yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Daha sonraki yazımda göz makyajı ve kaş şekillendirme hakkında bilgi vermeye çalıştım. Göz makyajı nasıl yapılmalı ? Hangi gözler nasıl makyaj yapmalı? Kaşlar nasıl şekillendirilmeli ? Seyrek kaşlı olanlar kaşlarını nasıl doldurmalı? gibi birçok bilgiyi de buradaki yazımdan bulabilirsiniz. Ve makyajın son dokunuşlarını da bu yazımda bitireceğim. Yüz kontürleme, allık ve ruj.


  Kontürleme işlemi yüzünüzü ideal yüz şekline getirmek için yapılır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi yuvarlak yüzlü olanlar elmacık kemiklerini daha çok ortaya çıkarmak için elmacık kemiklerinin tam altına bronzer uygular ve oraya gölge vererek elmacık kemiklerinin daha çok ortaya çıkmasını sağlar. Gözlerinizin altındaki kemiklerin yükseldiği yere doğru yani elmacık kemiklerinizin çok az üstüne de aydınlatıcı uygulayıp elmacık kemiklerini ortaya çıkarabilirler. Kare şekilde bir yüz tipi olanlar ise boyun ve çene yanlarını gölgelendirmeliler. Yani yüzlerini biraz daha üçgen hale getirmeye çalışmalılar. Sağ ve sol taraftan çenelerini gölgelendirirken ortadan da aydınlık vermeliler. Böylece daha ideal bir görüntü sağlarlar. Üçgen yüz tipi zaten ulaşmayı çabaladığmız bir yüz tipidir. Üçgen yüz tipine sahip olanlar şakaklarına ve alın bölgesine bronzer sürebilirler. Bu işlemleri yaparak en ideal yüz tipine sahip olabilirsiniz.



  İdeal görüntüye ulaştıktan sonra uygulanması gereken adımları yukarıdaki resimde görüyorsunuz. Zaten elmacık kemiklerimizin altına yüzümüzü daha kemikli göstermek için gölgelendirme yapıp bronzer uyguladık şimdi canlı bir cilt görüntüsüne sahip olmak için diğer adımları takip edelim. Allık yanaklarınıza güzel çok tatlı bir pembelik katacaktır. Allığı elmacık kemiklerinize uygulamanız doğru olacaktır. Gelelim aydınlatıcıya. Aydınlatıcılar nereyi ön plana çıkarmak istiyorsanız o bölgelerinizi göz önüne çıkarmanıza yardımcı olur. Kaş altlarına uyguladığız aydınlatıcı kaşlarınızı daha kalkık gösterecektir. Göz altlarınıza kullandığınız aydınlatıcı daha uyanık daha dinç bir görüntü sağlar. Aynı şekilde göz pınarlarınıza uyguladığınız beyaz bir farda daha uyanık ve gözlerinizi daha ayrık gösterecektir.


  Gelelim kusursuz dudaklara. rujunuzu uygulamadan önce dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulmalısınız. Bunun için dudak peelinglerinden faydalanabilirsiniz. Dudağınızda ki ölü derilerden kurtulmak rujunuzu daha kusursuz gösterecektir. Eğer evde dudak peelingimi kendim yapmak istiyorum diyorsanız bunun içinde güzel bir tarif verebilirim. Öncelikle bir tatlı kaşığı şekeri bir kaseye alın üzerine iki üç damla sızma zeytinyağı ve aynı oranda bal ekleyin. Bunları iyice karıştırın ve nemlenmiş bir kum kıvamını almasını sağlayın çok fazla zeytinyağ veya bal koyduysanız biraz daha şeker ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bu karışımı dudaklarınıza masaj yaparak uygulayın ve daha sonra su ile durulayın artından mutlaka dudak nemlendiricinizi uygulayın. Etkisini sizde göreceksiniz. Ve tekrar gelelim ruja. Kusursuz bir ruj için peeling yaptık ardından dudak nemlendiricimizi uyguladık ve daha sonra rujunuza uygun bir kalemle dudaklarınızı çerçeveleyin. Aman bu adımda çok dikkatli olun. Dudaklarınızı yanlış çerçevelerseniz olduğundan daha küçük görünecektir. Çoğu kişi dudaklarınız dudak rengi çizgisinden çerçeveler bu çok yanlıştır. Dudaklarnızı daha küçük gösterecektir. Dudak renginizin biraz üstünde dudak çizginiz vardır oradan çerçevelemeniz daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlar. Çerçeveleme işlemi bittikten sonra dudağınızı aynı kalemle doldurursanız daha kalıcı bir ruj elde edersiniz. En sonda kaleminize uygun ruju dudağınıza çerçeveyi taşmadan uygulayın. Dudaklarınızı dahada dolgun göstermek isterseniz rujunuzu sürdükten sonra göz altı aydınlatıcınızı veya beyaz bir kalemi rujunuzun bittiği yerin dışından tekrar çerçeveleyin ve çok dikkatli bir şekilde dağıtın. Dudak kenarlarınızın daha beyaz olması dudaklarınızı daha dolgun gösterecektir. 


  Makyaja yeni başlayan arkadaşlarımıza umarım biraz faydamız dokunmuştur. Ve unutmayın ki özellikle makyaj yapıyorsanız cilt temizliğinize çok önem vermelisiniz. Sabah makyajınızı yapmadan önce ve akşam makyajınızı sildikten sonra bir jelle cildinizi temizlemeli ardından toniklemeli ve nemlendirmelisiniz. Haftada bir iki kerede maske ve peelinginizide mutlaka yapın. 


Yorumlar