Cilt Bakımında Kullanılan Asitler.. AHA - BHA

 Birçoğumuzun bildiği gibi asitler cilt bakımında bizlere oldukça yardımcı oluyor. AHA ve BHA cilt tonunuzu eşitler, daha canlı ve parlak bir görünüm kazandırır, aynı zamanda kırışıklıklara karşı da oldukça etkilidir. Ancak asitleri bilerek ve doğru şekilde kullanmak oldukça önemli. 


AHA (Alpha Hydroxy Acid)

Glycolic Acid - Citric Acid - Lactic Acid - Sitrik Acid - Mandelik Acid - Tartarik Acid - Askorbik Acid - Malik Acid - Fitik Acid

AHA suda çözünür ve cildin en üst katmanını hedef alır. Cilt üzerindeki ölü tabakayı yok ederek hücre yenilenmesini hızlandırır. Kırışıklık görünümü, renk eşitsizlikleri, güneş lekeleri gibi cilt sorunlarını yok etmede yardımcı olur



BHA (Beta Hydroxy Acid)

Salyclic Acid - Tropik Acid - Hidroksibütanoik Acid - Tretokanik Acid

BHA ise yağda çözünür, cildinizi fazla yağdan kurtarır ve akne tedavisinde oldukça etkilidir. Gözenekleri ve siyah noktaları temizler, ciltte pürüzsüz bir görüntü için size yardımcı olur.


Bütün asit içerikli ürünler için geçerli olan en önemli ayrıntı güneş hassasiyeti oluşturmasıdır. Asit içerikli ürünler kullanıyorsanız mutlaka güneş kreminizi kullanmalısınız. Aynı zamanda cildiniz asit içerikli ürünlere alışık olmayabilir. Cildiniz kızarıp hassaslaşabilir bunun önüne geçmek için asit içeriği en düşük olan ürünle başlamanızı veya her gün kullanmak yerine bir gün ara vererek kullanmanızı öneririm. 




Yorumlar