Çatlaksız Bir Hamilelik...

 Hamilelik döneminde alınan fazla kilolar çatlak oluşumuna neden olabilir. Deri altı bağ dokusu alınan kilolara uyum sağlayamaz ve kopmalar yani çatlaklar meydana gelir. Özellikle karın bölgesi ile birlikte göğüs, bacak ve kalçada da çatlaklar görülebilir. Sağlık açısından herhangi bir sorun olmasada bizler bu çatlakları pek görmek istemeyiz bu yüzden nelere dikkat etmemiz gerektiğine gelin birlikte bakalım..


Hamilelik döneminde kilo alımınızı kontrollü tutmaya çalışmanız oldukça önemli. 'Sen hamilesin bol ye' diyenlere kesinlikle aldanmayın. Doğru beslenme ve olması gerekenden hızlı kilo almamaya çalışmalısınız. 

Bol miktarda su içmek derinizin yapısını esnek ve nemli tutmak için iyi bir seçenektir. Her 25 kilonuz için 1 litre su tüketmeniz gerekir.

Su ile içerden nemli tuttuğunuz cildinizi dışarıdan da desteklemeniz gerekir. Çatlak kremleri veya yağlar sizlere yardımcı olacaktır. 

Kullanabileceğiniz doğal yağlar shea yağı, kakao yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı olabilir. Kullandıığınız yağın içerisine biraz da E vitamini koyabilirsiniz.

Nemlendirme esnasında masaj yapmak da oldukça önemlidir. Kan dolaşımınızı hızlandırırken ürünün daha iyi emilmesini de sağlar. 

Hamilelik döneminde gerginlik ve kaşıntı genelde çatlak belirtilerindendir. Bu yüzden bölgeyi kaşımamaya ve gerginliğini azaltmaya çalışmalıyız. 

Egzersiz hayatımınız her döneminde olduğu gibi hamilelik döneminde de oldukça önemlidir. Gün içinde yapacağınız yürüyüşler veya hafif bir yoga sizi ve bebeğinizi hem rahatlatır hem de vücut sağlığınız için oldukça önemlidir. 

Unutmayın çatlaklar oluştuktan sonra tedavisi çok daha zordur bu yüzden önlem almak oldukça önemli.


Sağlıkla bebeğinize kavuşmanız dileğiyle..

Yorumlar