Takma Kirpik Nasıl Takılır.?

 Kirpiklerinizi daha çok ve kıvrık göstermenin bir yolu da takma kirpik kullanımıdır. Bunun için ilk önce nasıl bir takmak kirpik kullanmanıza karar vermelisiniz. İki tür kirpik vardır. Bunlar şerit kirpik de denilen tam kirpikler ve tekli kirpikler. Kullanacağınız kirpik çok abartılı ve fazla dolgun olduğunda doğal olmayan bir görüntü ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden daha doğal kirpikler tercih etmelisiniz. 

Tekli kirpikler isminden da anlaşılacağı gibi tek tek yapıştırmanız gereken kirpiklerdir. Doğal bir sonuç verir ancak şerit kirpiklere göre sizi daha çok uğraştırabilir. 



Peki nasıl bir yapıştırıcı kullanılmalı?
Pek çok kirpik markası satışa sunduğu kirpiklerin yanında yapıştırıcısını da vermektedir. Kutu içerisinde verilen yapıştırıcılar genellikle beyaz renkte olanlarıdır. Ancak bunu tercih etmek istemeyenler için ayrıca kirpik yapıştırıcıları da satılmakta. Siyah ve beyaz olmak üzere iki renk kirpik yapıştırıcısı bulunur. Beyaz olan yapıştırıcı kuruduğunda saydam bir görüntü alsa da siyah yapıştırıcılar doğallık açısından daha kullanışlı bulunuyor.


Kirpiği göz şeklinize göre ayarlayın.
Şerit kirpik kullanacaksanız henüz yapıştırıcı sürülmemiş kirpiği gözünüze tutun ve size uzun gelip gelmediğini kontrol edin. Eğer uzun geliyorsa kirpiğin göz pınarınıza gelen yani iç kısmında değil dış kısmından kesebilirsiniz.
Ölçme işlemini yaptıktan sonra kesmek için gözünüzden uzaklaştırın. Kesinlikle hem ölçüt hem de gözünüzdeyken kesmeyin. Kendi kirpiğinizi kesebilir veya gözünüze zarar verebilirsiniz.
Kirpiğin tam olarak göz pınarlarınıza gelmemesine özen gösterin. Göz pınarları en fazla hareket eden yerdir bu yüzden kirpiğin yapışmamasına neden olabilir.


Şimdi gelelim kirpiği takmaya..
Kullandığınız ister tek tek ister şerit kirpik olsun bu yolları izleyerek uygulayabilirsiniz.
  • İlk olarak kendi kirpiklerinizi bir kirpik kıvırıcı ile kıvırın.
  • Kirpiğe yapıştırıcı uygulamadan önce üstte kalıp gözünüzü kapattığınızda görünecek kısmını eğer farklı bir renk ise istediğiniz şekilde boyayabilirsiniz.
  • Şimdi yapıştırıcı sürelin. Kirpiğin şerit kısmına bir miktar yapıştırıcı uygulayın. Yapıştırıcı çok ıslakken yapıştırmaya çalışırsanız kirpik yapışmayacak ve yapıştırıcı bütün kirpiklerinize bulaşacaktır. Buna yol açmamak için sürdüğünüz yapıştırıcının 10 15 saniye kadar kurumasını bekleyin.
  • Daha sonra tek gözünüzü kapatın, bir cımbız veya kirpik takmak için kullanılan özel aparatlar yardımı ile kirpiğinizi kendi kirpiklerinizin tam başladığı yere gelecek şekilde yapıştırın, gözünüzü açın (yapıştırıcının alt kirpiklere bulaşmasını veya yapışmasını istemeyiz) ve bir süre bu şekilde tutun. Eğer istediğiniz gibi yerleştiremediyseniz yapıştırıcı tam olarak kurumadan istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • İlk denemenizde yapamazsanız kesinlikle vazgeçmeyin. Biraz elinizin alışmasına müsaade edin. Eğer olmadıysa kirpiği çıkarın yapıştırıcısını temizleyin ve tekrar deneyin. Eninde sonunda bunu yapacağınızdan eminim. 
  • Son olarak takma kirpikler ile kendi kirpiklerinizi bir bütün olarak göstermek için tek kat maskara sürebilirsiniz.  






Yorumlar