Güçlü Ve Gür Kaşlar İçin Neler Yapılmalı..?

 Bakışlarımızın, yüz ifademizin bir tamamlayıcısı olan kaşlar birçok nedenle dökülebilir. Yanlış kaş alımı, kullanılan makyaj malzemeleri gibi birçok neden kaşlarınızın dökülmesine ve azalmasına neden olabilir. Bunların önüne geçmek için kaşlarımıza nasıl bakım yapmalıyız.?

Bakım yağları kaşları beslemede ve gürleştirmede oldukça etkili yöntemlerdendir. Kıl köklerinin güçlenmesi için bakım yağları ile masaj yapmak kıl köklerini harekete geçirecek ve besleyecektir. Kullanabileceğiniz bakım yağları zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı, hint yağı, avokado yağı, e vitamini yağı ve e vitamini ampulleri gibi besleyici yağları hem kaşlarınızda hem de saçlarınızda kullanabilirsiniz.

Vazelin kullanabilirsiniz. Vazelin cildi nemlendirir ve kaştaki dökülmelere neden olan pullanma ve kuruluğun önüne geçer. İsterseniz temiz bir maskara fırçası ile kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Hem fırça ile masaj yapmış olursunuz hem da kaşlarınıza güzelce yedirirsiniz.

Aloe vera jeli kaşları nemlendirir ve güçlenmesine yardımcı olur. İsterseniz hazır aldığınız aloe vera jelini vazelini uyguladığımız gibi temiz bir maskara fırçası ile uygulayabilirsiniz. Yada evde saksınızda büyüttüğünüz aloe veranızdan alıp ikiye bölerek içerisindeki jeli kaşlarınıza sürebilirsiniz.

Kaş köklerinizi aynı saç kökleriniz gibi harekete geçirmeniz gerekir. Bunun için kaşlarınızı temiz maskara fırçanızla taramanız kan dolaşımını hızlandıracak ve kaş köklerinizi harekete geçirecektir.

Kaş kalemi kullanırken dikkat. Kullandığınız kaş kaleminin çok sivri olmamasına özen gösterin. Sivri kalem kaş köklerinize zarar verecektir. 

Mümkün olduğunca kaşlarınıza makyaj ürünleri uygulamaktan kaçının. Kimyasallar kıl köklerinize sarar verecek ve dökülmesine neden olacaktır.

Kaşlarınızı kendiniz alıyorsanız yüz şeklinize uygun olan kaş modelini bularak ve bazı temel kurallara uyarak kaşlarınızı almanız size fayda sağlayacaktır. Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi bir kalem yardımı ile önemli noktaları belirleyebilirsiniz. Başlangıç, orta ve bitiş noktalarını yanlış belirlemek kaşlarınızı olduğundan daha az gösterecektir.

Unutmayın ki birçok konuda olduğu gibi bakım yapmanın da altın kuralı istikrardır. Düzenli ve sabırlı bir bakımdan sonra alacağınız sonuçlar eminim sizleri mutlu edecektir. 

Yorumlar

  1. blogunuz çok güzel gerçekten. çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim ilginiz için. beğenmenize çok sevindim. :)

      Sil

Yorum Gönder