Maden Suyu İle Cilt Bakımı..

 Doğal ve mineralli içeriği ile maden suyu cilt bakımınızda size yardımcı olabilecek ürünlerden biridir. Maden suyunu buz kalıplarına koyun ve dondurun. Sabahları önce suda ıslatarak (buzun cildimize yapışmasını ve buz yanığı oluşturmasını istemeyiz lütfen uygularken dikkatli olun) buz kalıplarını cildimizde ve göz altlarımızda gezdirerek hem şişliği alabilir hem da canlı, uyanmış bir cilde sahip olabilirsiniz. Eğer kılcal damarlarınız varsa buz yöntemini bu bölgelere uygulamamanız daha uygun olur. Çünkü buz kılcal damarlarınızı belirginleştirebilir.

Maden suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliği ile cildinizi temizler. Bu sayede sivilce ve siyah nokta gibi problemlerden kurtulmanıza da yardımcı olur. Düzenli kullanımda sivilce ve siyah nokta sorunlarınızın azaldığını ve bir süre yeni sivilce oluşumuna engel olduğunu göreceksiniz.

Aynı zamanda gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır. Buzdolabında beklettiğiniz maden suyunu cildinize uyguladığınızda soğuk olduğu ve içerisinde silisyum barındırdığı için gözeneklerinizi sıkılaştırmada yardımcı olacaktır.  

Silisyumun bir diğer etkisi ise kırışıklıkları önler ve daha genç bir cilt sağlar. Maden suyu kullan ciltlerde silisyum sayesinde elastik lifleri daha esnek olur ve yaşlanma belirtileri engellenir.

Maden suyunu sprey şişeye koyarak buzdolabına kaldırabilirsiniz ve her sabah cildinize birkaç fıs sıkarak cildinizi uyandırabilirsiniz. 

Sade maden suyu kullanın. İçerisine meyve aromaları ve şeker eklenenler maden suyu etkisini kesinlikle vermeyecektir. Hem cildiniz için hem vücudunuz için en faydalı olanı sade maden suyudur. İçerisine dilerseniz bir tutam nane ekleyebilir, bir dilim limon atabilir veya birkaç damla limon suyu damlatabilirsiniz.

Maden suyu kullanmak kadar doğru maden suyunu seçmek de çok önemlidir. Aldığınız maden sularından Nitrit ve Amonyak olmamasına özen gösterin. İçeriğini açıklamış olan hatta Nitrit ve amonyak kullanılmıyor diyen birçok marka bulabilirsiniz. Araştırarak bu markaları tercih etmenizi öneririm. 






Yorumlar