Kış İçin En Güzel Bayan Parfümleri..

Çoğumuz güzel kokmayı, geçtiğimiz yerde kokumuzu bırakmayı ve parfümümüzün sorulmasını arzu ederiz. Yaz aylarında daha fresh ve hafif kokular tercih ederken kış aylarında daha ağır diye tabir ettiğimiz odunsu, baharatlı, oryantal kokular tercih ederiz. Mevsimin parfüm seçimindeki etkisi çok büyüktür ve kesinlikle böyle de olmalıdır. Yazın sıcak günlerinde ağır bir koku kullanmak hem bizi hem çevremizdekileri yorabilir. 

Bu yüzden parfüm seçiminde oldukça dikkatli olmalı ve notaları okumalıyız. Ben sizler için kış aylarında kullanabileceğiniz birkaç güzel, etkili ve oldukça kalıcı parfümü bir araya getirdim. 

 1. Chloé Nomade


Çiçeksi, oldukça kalıcı ve çok zarif bir koku. Tepe notalarda turunçgil kokusu hakim, tatlı portakal kokusu ile birlikte gelen ekşi erik kokusu harika bir birleşme sunuyor. 

Orta notasında çiçeklerin etkileyici ve hoş kokuları sizleri karşılıyor. Oryantal kokular birbirini çok güzel dengeliyor. 

Dip notasında bulunan odunsu kokular çiçeksi kokulardan sonra harika bir geçiş sunuyor. Kalıcılığın temel noktaları amber ve misk sayesinde kokuyu gün boyu üzerinizde taşıyorsunuz.

Meyvemsi, çiçeksi ve odunsu kokuların harika birleşimi.

Tepe Notası: Mirabelle eriği, Bergamot, Limon, Portakal    

Orta Notası : Frezya, Yasemin, Şeftali, Gül

Dip Notası: Meşe odunu yosunu, Amber, Paçuli, Sandal ağacı, Misk


2.Valentıno Donna

Parfüm Constant ve Antoine Maisondieu imzası ile geliyor. Çiçeksi ve pudramsı kokusu tepe noktasındaki bergamot ile sizleri karşılıyor. İris Pallida ve gül ile çiçeksi harika bir geçiş sağlıyor. Deri Akorları, Paçuli ve vanilyanın şehveti ile kendine hayran bırakıyor.

Tepe Notası: Bergamot

Orta Notası: İris Pallida, Gül

Dip Notası: Deri Akorları, Paçuli, Vanilya


3. Xerjoff Jtc More Than Words 


Meyveli ve oryantal odunsu kokuların harika birleşimi. Adeta zıtlıkların uyumu denilebilecek bir koku. 

Üst notalarda bizi Kırmızı meyveler, Öd ağacı ve gül kokusu karşılıyor. Bunun devamı olarak orta notada odunsu ve baharatlı bir koku ön plana çıkıyor. Alt notada ise gül kokusu gittikçe uzaklaşırken meyvemsi ve baharatlı koku bizimle kalıyor. 

Kokunun kalıcılığı çok başarılı. Sıktığınız kıyafetinizden günlerce çıkmayan harika bir koku. Kokuyu kullanacaklara önerim kesinlikle iki fıstan fazla sıkmamaları. Kullandığınızda ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.


4.Gucci Bloom Ambrosia di Fiori

Oryantal ve çiçeksi bir koku olan Bloom Ambrosia di Fiori, Bloom ailesinin daha yoğun versiyonlu bir üyesi. Parfümde Alessandro Michele ve Alberto Morillas imzası bulunuyor. Parfümde Yunan mitolojisinde bulunan Ambrosia içkisinden ilham alınmış. Ambrosia 'nın tanrı içkisi olduğuna ve ölümsüzlük bahşettiğine inanılırmış. Parfümü kalıcılığı oldukça iyi ve sonbahar, kış ayları için ideal.

Tepe Notaları: Hanımeli, Yasemin

Orta Notaları: Sümbülteber

Dip Notaları: Gül, Susam


5.Yves Saint Laurent Libre

Mandalina ve Fransız lavantası ile bizleri karşılayan feminen bir koku. Zambak ve portakal çiçeği ile çiçeksi bir kokuya dönüşüyor. Kapanışta ise sedir ve amberle odunsu oryantal bir kokuya geçiş yapıyor. Harika bir kalıcılığı olan parfüm oldukça kullanışlı ve harika şişe tasarımı ile bizleri tatmin ediyor.

Tepe Notaları: Mandalina Yağı, Tahıl Yağı, Fransız Lavanta Yağı, Kuşüzümü

Orta Notaları: Lavanta Yağı, Zambak, Yasemin, Portakal Çiçeği

Dip Notaları: Vanilya Özü, Sedir Ağacı, Amber, Misk


6. Lancome Idole


Idole güçlü ve ayakları yere sağlam basan (yani hepimiz) kadınlar için üç farklı ırktan üç farklı muhteşem parfüm tasarımcısı kadın tarafından tasarlandı ve sunuldu. 

Parfüm açılışı tatlı meyveler ile yapıyor bu yüzden şekerli bir koku sizleri karşılıyor. Devamında özel olarak bu parfüm için yetiştirilmiş Isparta gülüne mayıs gülü ile yasemin eşlik ediyor. Son olarak beyaz misk ve vanilya kokusu ile koku bütün gün sizinle birlikte.

 4 farklı gülün birleşimi ile sunulan ve incecik, yalnızca 1,5 cm olan şişesi ile şıklığı avuçlarınızın içerisinde hissedebileceğiniz harika ve oldukça kalıcı bir koku. Temiz, çiçeksi ve ferah 

Tepe Notaları: Bergamot, Armut

Orta Notaları: Isparta Gülü, Mayıs Gülü, Yasemin

Dip Notaları: Beyaz Misk, Vanilya






Yorumlar