Kitapyurdu Hacklendi Mi.? Kitapyurdu.com Açıkladı..

 Birçok kullanıcının dijital ortamda kitap ve kırtasiye alışverişi için kullandığı Kitapyurdu.com hacklendi haberleri ile gündeme geldi. Bu haberi duyan birçok kullanıcı kitapyurdu.com sitesinden hesaplarını silmeye başladı. Sitenin toplam üye sayısı 6 milyon 175 bin 694 olarak açıklandı.


Ekşi sözlük üzerinden yayılan bir bilgiye göre Kitapyurdu.com'un bir kullanıcı tarafından hacklendiği ve üyelerin bilgilerinin Telegram gruplarında açık bir şekilde gezdiği iddiası öne sürüldü. Kitapyurdu.com üzerinden biriktirdiği puanların harcandığına dair bir mail alan kullanıcı ekşi sözlük üzerinden paylaşımda bulundu. Kullanıcının bilgilerini Telegram üzerinden edindiğini iddia etti. Telegram grubunun yöneticisi ile yapılan konuşma şu şekilde;


Kitapyurdu.com bu iddialar ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklama şöyle;

"22.02.2021 sabah saatlerinde Telegram uygulaması üzerinden Kitapyurdu.com'da bir güvenlik zafiyeti olduğu ve kullanıcılarımızın bilgilerinin paylaşıldığı şeklinde bir mesaj ve bir liste dolaşıma girmiştir. Yine Telegram üzerinden kullanıcının "Robin Hood"luk yaptığı iddiasıyla yaptığı bir yazışmanın olduğu bir ekran görüntüsü dolaşmaktadır. Öncelikle böyle bir güvenlik zafiyeti olmadığı ve Kitapyurdu.com'un "hacklendiği", "bilgilerinin ele geçirildiği" vb. iddialarının asılsız ve gerçek dışı olduğunu ve Kitapyurdu'nun KREDİ KARTI BİLGİLERİNİZİ SAKLAMADIĞI BİLGİSİNİZ bütün müşterilerimize ve kamuoyuna güvenle bildiririz."

Kitapyurdu.com'un yaptığı açıklamadan tatmin olmayan kullanıcılar hesaplarını silmeye devam ediyor. 


Kitapyurdu.com Hesabı Nasıl Silinir?

Kitapyurdu mobil uygulaması üzerinden hesap silme işlemini geçekleştiremiyorsunuz ancak web tarayıcınız üzerinden hesap silme işlemi şu şekilde gerçekleşiyor;

Siteye giriş yapın, "Hesabım"-"Bilgilerimi düzenle" sayfasında bulunan "Üyeliğimi İptal Etmek İstiyorum" butonunu kullanarak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.


 

Yorumlar