Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer.?

 Burun tıkanıklığı kimi zamanlar günlük hayatımızı oldukça etkileyen bir boyuta gelebiliyor. Bazen gribal bir durum olabilirken bazen de alerjik mevsimler bir burun tıkanıklığı ila karşılaşabiliyoruz. Burun tıkanıklığı birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Baş ağrısı, koku ve tat alma kaybı, halsizlik gibi birçok problemi beraberinde getiriyor. 

Burun tıkanıklığına yol açan ve nefes almanızı güçleştiren nedenlerin başında sigara geliyor. Aynı zamanda ciğerlerinize de verdiği zarar yüzünden sigara dumanı nedeniyle burun tıkanıklığı gelişebiliyor. Sigarayı bırakmayı hatta içilen ortamda bulmamayı denemelisini.


Ihlamur, zencefil, limon, adaçayı gibi bitki çayları burun tıkanıklığınıza iyi gelebilir. 

Tuzlu su burun tıkanıklığına iyi gelen yöntemlerden biridir. Ancak tansiyon hastalığınız varsa lütfen bu yöntemi denemeyiniz. Burnunuza çektiğiniz suyun bir kısmını yutmanız durumunda tansiyon yüksekliği ile karşılaşılabilir.

Bol vitaminli meyveler ve sebzeler tüketin.


Burnunuza buhar uygulaması yapabilirsiniz. Kaynamış suyu bir kaba alın ve bir havlu ile başınızı ve kabın çevresini kapatarak burnunuzu buhar ile yumuşatın. Hatta suyun içerisine damlattığınız nane yağı burnunuzun açılmasında çok daha etkili olacaktır. Lütfen dikkat edin bu yöntemi uygularken yüzünüzü yakmayın. Su dolu kaba gereğinden fazla yüzünüzü yaklaştırmayın.

Alerjen maddelere dikkat edin. Toz, polen veya baharat gibi hassasiyetiniz olan maddelerden kaçınmaya çalışın.

Birkaç damla zeytinyağı damlatmak burnunuzu yumuşatacaktır.


Eğer denediğiniz hiçbir yöntem ile burun tıkanıklığınıza çözüm bulamadıysanız bir doktora danışmanızda fayda var. Alerjik bir durumunuz olabilir, burun etiniz olabilir veya altından bambaşka bir neden çıkabilir. Kronik hale gelmiş bir tıkanıklığınız varsa lütfen bir hekime başvurunuz. 


Yorumlar