Selülitlerden Kurtaran Etkili Egzersizler..

 Selülitler hepimizin korkusu ve derdi olmuştur. Yaz kapıya dayandığında ne yapalım diye düşünmektense şimdiden birkaç egzersiz ile önüne geçmemiz gerekmekte. Peki hangi egzersizler selülitlere savaş açıyor gelin birlikte bakalı.


Öncelikle cardio egzersizleri de selülitlerde oldukça etkilidir. Özellikle yürüyüş, koşu, ip atlama ve bisiklet gibi bacak odaklı antrenmanların size çok yardımı olacaktır.



Squat 

Hepimizin az çok aşina olduğu squat için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Bacaklar omuz genişliğinde açık, kalça dışarıya doğru ve dizler parmak ucunu geçmeyecek şekilde, sandalyeye oturur gibi aşağıya inip tekrar doğrulmak. Belinize ağırlık vermemek oldukça önemli. Bu egzersizin etkisini kalçanızda ve bacaklarınızda hissetmelisiniz. 


Plie Squat 


Aynı squat hareketine benziyor sadece bacaklar açık ve ayak parmakları yanlara bakar şekilde olmalı. Dizler yine parmak uçlarını geçmemeli. Bu hareket iç bacakları ve kalça kaslarını çok iyi çalıştırır. Hareketi zorlaştırmak için aşağıya indiğinizde parmak uçlarınıza kalkabilir veya Plie Squat Jump dediğimiz hareket için kalktığınızda zıplayabilirsiniz.


Lunge 

Bir ayağınızı öne atın ve squat hareketinde yaptığımız gibi yavaşça aşağıya inin. Buradaki önemli nokta ön bacağınızın dizi ayaklarınızın önüne geçmemeli ve arka diziniz ile kalçanız aynı hizada, baldırınız ile 90 derece açı olmalı. Tekrar kalkarak ilk halinize geri dönerek diğer bacağınıza geçin. İsterseniz değişimli isterseniz önce bir bacakla sonra diğer bacakla bu egzersizi yapabilirsiniz. 


Donkey Kick

Elleriniz ve dizleriniz yerde, bacaklarınız 90 derece açı ile duruyorken bir bacağınızı yukarı kaldırıp indirmektir. bu hareketi bacağınız 90 derece halindeyken, ayak tabanınız tavana paralel olacak şekilde de yapabilirsiniz veya bacağınızın tamamını tavana paralel hale getirerek yani bacağınızı düz halde arkaya uzatarak da yapabilirsiniz. Bu hareketi yaparken belinizde bir ağrı hissetmemelisiniz. Kalçanızı sıkın ve yanmayı hissedin.


Glute Bridge

Sırt üstü uzanın ve dizlerinizi kırarak ayak tabanlarınız ile yara basın. Bu şekilde uzanırken kalçanızı sıkarak yukarıya doğru kaldırıp indirin. Bacaklarınızda ve kalçanızdaki yanmayı hissedeceksiniz. Ancak belinizde bir ağrı hissetmemelisiniz.


Mountain Climber



Yüksek plan (şınav) pozisyonu alınır ve bacaklar karnınıza doğru çekilir. Bu hareket ile hem karın kaslarınız hem de kalça ve bacak kaslarınız oldukça iyi çalışmaktadır. Bu hareketin birçok versiyonu vardır. 

1. Eller bir koltuk veya sandalyeye yaslanır ver destek alınarak bacaklar değişimli olarak karna çekilir.

2. Bacakları karna çektiğinde çekilen bacağın ayak ucu saniyelik destek için yere değdirilebilir.

3. Bacaklar yavaş bir tempoda karna çekilir, yere değdirilmez.

4. Bacaklar değişimli olarak koşar gibi hızla karna çekilir.

Size en uygun seviyeyi seçebilirsiniz ve zaman içerisinde seviyenizi yükseltebilirsiniz. 


Hareketlerinizi 12-15 defa tekrarlar halinde ve 3'er set yapabilirsiniz. Setler arası çok fazla duraksamamaya gayret edin. 


Yorumlar