Sağlıklı Ve Hızlı Uzayan Saçlar İçin Doğru Saç Bakımı..

 Her kadının hayali olan uzun ve sağlıklı saçlar hayal olarak kalmak zorunda değil. Hangi yöntemlerle hızlı uzayan ve sağlıklı görünen saçlara kavuşabiliriz gelin birlikte bakalım.


Beslenmenize Dikkat Etmelisiniz.

Öncelikle vücudunuzu içerden beslemeniz çok önemli. Tükettiğiniz yiyecek ve içecekler saç uzamasında ve sağlıklı olmasında çok etkilidir. Sadece saç da değil tırnaklarınız kolay kırılıyorsa bunun sebebi de tükettiğiniz besinler olabilir. Dengeli ve sağlıklı besinler tüketmeniz oldukça önemli. 


Besleyici Yağlar İle Maske Yapın. 

Özellikle Hindistan Cevizi yağı, Badem Yağı, Biberiye Yağı, Hint Yağı, gibi yağlar içerisindeki vitaminler, potasyum ve kalsiyum gibi mineraller ile saç köklerinizi güçlendirirken saç uçlarınıza da bakım yapar ve kırılmaları önler. Yağları uygularken parmak uçlarınızla masaj yapmanız çok etkili olacaktır. Hem kan dolaşımınızı hızlandıracak hem de yağların saç köklerinize daha hızlı ve kolay etki etmesini sağlayacaktır.


Banyo Sonrası Krem Ve Kuru Yağlardan Yaralanabilirsiniz. 

Saç kremi ve kuru yağlar saçların boylarına uygulanması gerekir. Saçlarda parlaklık ve saç uçlarındaki kırılmalara engel olmak için etkili bir yöntemdir. 


Saçları Doğru Şekilde Taramalısınız Ve Tarak Seçiminizi Doğru Yapmalısınız.

Özellikle banyo sonrası ıslak saçlar kırılmalara ve kopmalara oldukça müsait bir yapıda olurlar. Bu yüzden saçlarınızı nazikçe tarayan ve kırılmalara neden olmayan tarağı seçmelisiniz. Saçlarınızı taramaya uçlardan başlamalı ve nazikçe taramalısınız. Bu noktada çok karışan saçlar için yine krem kullanımı önerilebilir. Sadece banyo sonrası değil kuru saçlarda da  aynı şekilde uçlardan başlayarak taramalı ve çok karışıyorsa durulama gerektirmeyen saç kremlerinden tercih edebilirsiniz.


Saça Zarar Veren Yöntemlerden Mümkün Olduğunca Uzak Durmalısınız.

Saçlarımıza zarar veren ısılı işlemler veya boyalar sağlıklı saça kavuşmak isterken bize engel olan etkenlerdir. Saçlarınızı mümkün olduğunca uzun aralıklarla boyayın, hatta mümkünse hiç boya işlemine maruz bırakmayın. Aynı şekilde ısı işlemi de saçlarınızı yoran, yıpratan ve saç uçlarında kırıklara neden olan yöntemlerdir. Isı işlem uygulamak istediğiniz dönemlerde ısı koruyuculardan yardım alabilirsiniz.


Yorumlar