Regli ağrısını azaltmak için neler yapılabilir?

Her ay yaşadığımız regli döneminde bazı kadınların regli sancıları hafif olurken bazılarının ise oldukça sancılı geçmektedir. Karın ve rahim bölgesinde kramplar hepimizin günlük hayatını oldukça etkilemektedir. Hatta bazılarımızın ağrısı bizleri ağrı kesici kullanmak zorunda bırakabiliyor. Peki ilaç kullanmadan krampları hafifletmek mümkün mü? 

Bununla ilgili birkaç yöntem var. Gelin bu yöntemlere birlikte bakalım. 

Bitki Çayı Tüketmek

Bu dönemde hem içinizi ısıtacak hem de regli kasılmalarınızı rahatlatacak bir yöntem. 

Papatya çayı kas gevşetme özelliği ile size yardımcı olabilir. Bununla birlikte Zencefil çayı, Rezene çayı, Böğürtlen çayı gibi rahatlatıcı çaylar iyi gelecektir.

Karın ve Rahim Bölgesine Masaj

Kasılan ve ağrıyan bölgelerinize çok fazla baskı uygulamadan hafif masajlar yapma kasılmaları azaltmaya yardımcı olacaktır.

Ayakları ve Karın Bölgesini Sıcak Tutmak

Kasılmalar esnasında karın ve bel bölgenizi sıcak tutmak kasların gevşemesini ve kasılmaların azalmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda ayakları üşütmemek de oldukça önemlidir. Ayakların üşümesi karın bölgesindeki ağrıyı arttırmaktadır. Büyüklerimizin de dediği gibi ''Ayağını sıcak tut başını serin.''

Rahat Hissettiğiniz Bir Konumda Dinlenme

Burada kimileri bacaklarını çekerek, kimileri tamamen uzanarak, kimileri ise yüzüstü yatarak rahat hisseder. Siz de kendi rahat hissettiğiniz dinlenme şeklinizi bulmalısınız. 

Ağır Yiyeceklerden Kaçının

Regli döneminde yağlı ve ağır yiyecekler yerine daha hafif ve sağlıklı yiyecekler tercih etmelisiniz.

Yoga Yapın

Rahat hissettiğiniz konumu bulma konusunda da yogadan yaralanabilirsiniz. Ufak hareketler ve nefes egzersizleri kasılmalarınızda rahatlamayı sağlayacaktır. O ağrı ile birlikte yoga yapmak size zor gelebilir ama yoga yapmak için o an üzerinizde ne olduğu yada hangi ortamda olduğunuz önemli değil yalnızca size iyi gelecek yoga pozlarını keşfetmeye çalışın. Regli döneminin dışında da bu egzersizleri yaparsanız hem vücudunuzdaki değişimi hem de regli dönemindeki rahatlamayı fark edeceksiniz.

Yorumlar