EVDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ SAÇ MASKELERİ..




Dökülen saçlar için;

1 Yemek kaşığı zeytinyağ
1 Yemek kaşığı bal
1 Tatlı kaşığı badem yağı
1 Yumurta

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 20 25 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 2 3 defa uygulayın. 



Kuru saçlar için;

1 Avokado
1 Yumurta 

Bu iki besin içerisindeki protein ve yağlar sayesinde saçlarınızı kuruluktan kurtaracak. Avokado'yu ezerek ve içerisine bir tane yumurta kırarak iyice karıştırın. (Elinizde varsa bir tatlı kaşığı badem yağı da ekleyebilirsiniz.) Saç derinize masaj yaparak uygulayın. 30 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. 



Yağlı saçlar için;

1 Çay bardağı elma sirkesi
1 Çorba kaşığı kekik suyu ( kekiği sıcak suya koyarak demleyerek elde edebilirsiniz. )
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı su

Bütün malzemeleri karıştırın ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Müsaitseniz 1 - 2 saat bekletebilirsiniz. Daha sonra yıkayın.



Kırılan ve yıpranmış saçlar için; 

Mayonez

Tek malzememiz mayonez. Mayonezi saçınıza sürme fikri hoşunuza gitmeyebilir ama içeriğini düşündüğümüzde ne kadar besleyici olabileceğini anlıyoruz. Mayonezde yumurta, zeytinyağ, su, limon gibi saçı besleyen birçok madde bulunmakta. İsterseniz evde kendi yaptığınız mayonez ile daha doğal bir sonuç elde edebilirsiniz. Mayonezi uyguladıktan sonra 1 saat kadar saçlarınızda bekletip yıkayabilirsiniz.



Kepekli saçlar için;

1 Yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 Tatlı kaşığı tatlı badem yağı
Yarım limon suyu

Saç diplerinizi besleyerek kepek sorunuzu ortadan kaldırmak için ideal bir maske. Bütün malzemeleri karıştırarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve zamanınız varsa 1 saat bekleyin. Ilık su ile yıkayın.




Yorumlar