Saç Dökülmesine Doğal Çözümler..


Saç dökülmelerini doğal yollarla engellemek yada en aza indirmek için biz neler yapabiliriz ?



Saç köklerinizi beslemesi ve kan dolaşımını hızlandırması adına besleyici yağlar kullanarak saç diplerinize masaj yapmalısınız.


Biberiye bitkisi saç dökülmeleri için önerilen bir başka yöntemdir. Bir miktar biberiyeyi suda 20 dk kadar kısık ateşte demleyin. Her gün banyoda durulama suyu olarak bu demlediğiniz suyu kullanın. Zaman içerisinde farkı siz de göreceksiniz.


Soğan ve sarımsak (sarımsak yağı da olur) saç dökülmelerinin tedavisinde oldukça etkili şekilde kullanılmaktadır. Soğan suyunu saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Kokusunu sevmeseniz bile saç köklerini ne kadar güzel beslediğini göreceksiniz.


Hindistan cevizi sütü veya yağı oldukça besleyici özelliğe sahiptir. Haftada birkaç kez hindistan cevizi sütünü veya yağını saç köklerinize masaj yaparak uygulayın ve sararak yaklaşık yarım saat (zamanınız varsa daha fazla hatta gece yatarken sürebilir sabah yıkayabilirsiniz) bekletin ve yıkayın. 


Saçlarınızı çok sık ve fazla sıcak su ile yıkamak saç derinize ve saç köklerinize zarar verir. Saçın yağ dengesini bozar. Güçsüzleşmesine ve dökülmesine neden olur. Aynı zamanda saçları ıslakken taramak da saç dökülmesine ve kırılmalara neden olur. Tarak seçiminizi de büyük aralıklı taraklardan yana kullanmanızı tavsiye ederiz. 


jöle ve saç spreyleri saçların en büyük düşmanlarından. Saçlarınızın hava almasını önler bu yüzden saçlarınız dökülebilir. Ama ben yinede kullanacağım derseniz yıkamadan yatmamanızı öneririm.


Aloe vera da saçlara çok iyi gelen bir diğer çözümdür. Saç derinizin nefes almasına yardımcı olur.


Spor yapın. Spor yapmak saç derinizdeki kan dolaşımını uyaracaktır.


Yeterince dinlenin. Uyku saatlerinizin düzenli ve yeterli olmasına özen gösterin.

Yorumlar