Göz Çevresi Neden Özel Bir Bakım Gerektirir..?




Göz çevresi cildinizdeki en narin bölgedir. Derisi ciltten 7 kat incedir. İnce cilt dokuları elastikiyetini daha hızlı kaybeder. Bu nedenle cildinize kullandığınız ürünler göz çevrenize ağır gelir Örneğin yoğun nemlendiricili cilt kremleri göz çevrenizde yağ butonlarına neden olacaktır. 


Ciltteki çizgilenmenin kendini gösterdiği ilk bölge göz çevresidir. Bu nedenle göz çevresi nemlendiricileri göz çevrenizin daha geç kırışmasına kas dokusunun daha uzun süre sıkı kalmasına yardımcı olur. 


Göz çevresi kremlerini sürmekte oldukça önemlidir. Bunun için dilerseniz bir pamuktan yardım alabilirsiniz. Kesinlikle sürüme hareketleriyle değil bastır çek yöntemi yani pıt pıt dediğimiz yöntemle uygulamalısınız. Göz çevresi kreminizi sürüyerek uygulamanız göz çevrenizin zaten zayıf olan kas yapısını dahada zayıflatır.


Pamukla değil elimle sürmek isterim derseniz de aynı durum geçerli. Kesinlikle süpürme ve çekme hareketleri ile değil bastır çek hareketleri ile uygulamalısınız. Tabi ki bastır dediğimizde aklınıza fazla bir baskı gelmesin nazikçe bir baskıdan söz ediyoruz. El ile uygulamada yüzük parmaklarınızı kullanmanızı öneririm. Çünkü yüzük parmakları ile fazla baskı uygulamak pek mümkün olmaz.


Aynı durum bir önceki yazımızda anlattığımız makyaj temizleme işlemi içinde geçerli. Kesinlikle gözlerinizi çekiştirerek makyajınızı temizlemeyin. Nasıl temizlemenin gerektiğini okumak için önceki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


Çoğumuzun sorunu olan gözaltı morlukları için bir yazımız mevcut. Gözaltı morluklarının nedenlerini, doğal yollarla nasıl azaltabileceğinizi ve makyaj ile nasıl kapatabileceğinizi anlattığımız yazımızı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar