Sivilcelerden Kurtulmanın Yolları..



  Sivilceler çoğumuzun problemi ancak bu problemin çözümü de sizin ellerinizde. Evinizde yapabileceğiniz birkaç yöntemle sivilcelerden kurtulmak mümkün. Bu yöntemler nelermiş gelin birlikte bakalım.



Sarımsak kokusundan dolayı sevilmese de sivilcelerimiz için çok faydalı. Bir sarımsağı ortadan ikiye bölün ve sivilcenizin üzerine sürün. Düzenli olarak  yaparsanız sivilcenizi küçültecek ve yok edecektir.

Aspirin çoğumuzun bildiği bir yöntem olsa da ben bilmeyenler için bu yazıma eklemek istedim. Aspirinin  anti enflamatuar yani iltihap azaltıcı özelliği sayesinde sivilcelerinizden kurtulmada büyük bir yardımcı. Bir adet aspirini ezin ve birkaç damla su ekleyin eğer eklediğiniz su az geldiyse krem kıvamına gelene kadar damla damla eklemeye devam edin. doğru kıvamı bulduğunuza emin olunca bir kulak çubuğu yardımı ile sivilcenizin üzerine sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra aspirini temizleyip bol su ile yıkayın.

1 kaşık limon suyu ile 1 kaşık tarçını karıştırın ve sivilcenizin üzerine sürün. Kurumasını bekleyin ve bol su ile yıkayın.

Buhar banyosu da bir diğer çözüm yöntemidir. Dilerseniz sıcak su dolu bir kabı kullanarak (ancak dikkat edin çok yaklaştırıp yüzünüzü yakmayın) yada sıcak bir banyo gözeneklerinizin açılıp nefes almasına ve toksinlerden arınmasına yardımcı olacaktır.

Diş macunu sadece dişlerimizi değil sivilcelerimizi de temizlemede bize yardımcı olur. Sivilcenin üzerine bir miktar diş macunu uygulayın ve bir gece bekletin, sabah bol su ile yıkayın.

Bunların dışında yediklerimiz içtiklerimiz de sivilce oluşumunu tetikler veya engeller bu yüzden yediklerimize dikkat etmeliyiz. 

A vitamini içeren yiyecekler yemeye özen gösterin. Örneğin havuş, lahana, ıspanak, patlıcan, elma, armut gibi.

Saçınız için kullandığınız ürünlerin yüzünüze gelmemesine özen gösterin. Örneğin saç spreyleri yüzünüze geldiğinde gözeneklerinizi tıkayacaktır.

Yüzünüze çok fazla dokunup bakterileri çoğaltmamaya çalışın.

Eğer önerdiğim yöntemlerde alerjiniz olan bir madde varsa başka bir yöntem deneyin. Sivilceler için daha birçok yöntem ve maskeler var eğer bu konuda daha çok yazı yazabilirim. Lütfen bununla ilgili yorumlarınızı benimle paylaşın..

Süreklilik önemlidir. 1 2 defa deneyip geçmedi diye pes etmeyin.

Sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın.

Sigara ve alkol kullanmayın. Bolca su için, dengeli beslenin ve egzersiz yapın..

Blog ve ınstagram ailemize katılmayı unutmayın.. :)

Hepinize Sağlıklı Ve Güzel Günler...


Yorumlar

  1. Cok guzel bir paylasim olmus 👍👍 benzer yazilari bende yaziyorum. Umarim onerilenler deneyenlerde bir sonuc uyandirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde kullanıp sonuçlarından memnun kaldığım yöntemler umarım deneyenlerde memnun kalır. teşekkürler tatlım :)

      Sil
  2. bilgiler için çok teşekkürler sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydalı olmuştur. ilginize ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Geniş bir bilgi yazısı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydasını görmeniz dileğiylee.. Asıl ben ilginize teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş canım.Emeğine sağlık <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder