Makyajı Nasıl Temizlemeliyiz..?



  Makyaj yapmak çoğumuzu iyi hissettiriyor. Peki makyajımızı yaptık ama bunun bide temizlemesi var. Hadi o zaman nasıl temizlememiz gerektiğine bir bakalım.




Öncelikle cildinize kullanacağınız her ürün cilt tipinize uygun olmalı. Doğru ürünleri seçmek ilk ve en önemli adım. 

Şimdi ürünlerimizi seçtik gelelim makyajımızı temizlemeye. Kullanacağınız makyaj temizleyiciyi kare yada yuvarlak pamuğunuza dökün. (diğer pamukların parçaları gözlerinizin içerisine girerse bulmak gerçekten sor oluyor) Gözlerinizin üzerine yerleştirin ver 30 saniye kadar bekletin. 
Rimeliniz ve göz makyajınız yumuşayacak ve daha kolay çıkacaktır. Kesinlikle gözlerinizi hunharca çekiştirerek makyajınızı temizlemeyin. 

Bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Eğer gözlerinizde hala kalıntılar varsa bir kulak çubuğuna makyaj temizleyicinizi dökün ve kalan makyajı temizleyin.

Eğer suya dayanıklı göz kalemi veya rimel kullandıysanız çift fazlı yani yağlı ürünler kullanmanızı öneririm. Bu ürünler sizi daha az uğraştıracaktır.

Cilt ve dudak makyajınızı da pamuğa bir miktar makyaj temizleyicinizden dökün ve temizleyin. Ancak göz makyajında söylediğim kural buradada geçerli kesinlikle çekiştirerek değil sanki masaj yapar gibi yavaşça dairesel hareketlerle temizlemeniz gerekiyor.

Şimdi makyajımızı sildik gelelim cilt temizliğimize. Burada da devreye cilt tipiniz giriyor. Size uygun yıkama ürününü seçtikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Burada önemli bir nokta daha var ki cildinizi kesinlikle günlük olarak kullandığınız el havlunuz ile silmeyin. Yüzünüzü silmek için ayırdığınız bir rulo kağıt havlunuz yada tuvalet kağıdınız olmalı.

Yine cilt tipinize uygun bir tonik ile son kalıntıları da temizlekdikten sonra nemlendiricimizi uyguluyoruz. Eğer göz çevrenizin de nemlendiriciye ihtiyacı varsa tabi ki onuda unutmuyoruz. 

Makyaj yapmasanız bile cildinizi mutlaka temizlemenizi öneririm. Gün içerisinde kirli havadan dolayı gözenekleriniz tıkanabilir ve temizlemeniz gerekir aksi taktirde cilt problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

Blog ve ınstagram ailemize katılmayı unutmayın.. :)


Güzel, sağlıklı ve huzurlu günler...

Yorumlar

  1. Bende gözlerimi pamukla sildikten sonra kulak temizleme çubuklarıyla dipleri siliyorum. Yoksa çok kalıntı kalıyor :) Yararlı bilgiler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. O kalıntılarla uyumak çok zararlı. :) Yararlı bulmanıza çok sevindim.. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Makyaj yapılmasa dahi yıkamak temizlemek gerek,kesinlikle katılıyorum. Çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen tatlım. gün içerisinde cildimiz kirleniyor. teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder