Güneş Yanıklarına Doğal Tedavi..



   Yaz ayları geldi ve tatil planları başladığına göre çok işinize yarayacak birkaç ipucu vermek istedim. Deniz ve havuz kenarlarında güneşlenirken fark etmesek de akşam olduğunda güneş yanıklarının verdiği acıyı hepimiz çok iyi biliriz. Öncelikle bunları yaşamamanızı temenni ediyorum ve bunun içinde yüksek korumalı güneş kremlerini kullanıp kademeli bir şekilde güneşlenmenizi tavsiye ederim. 




  • Ama diyelim ki talihsizliktir başınıza geldi. fazla güneşlendiniz ve acı çekiyorsunuz. Bunun için neler yapmanız gerektiğini konuşalım. 



  • Tatil çantanıza kesinlikle bir aloe vera jeli veya kremi atmanızı tavsiye ederim. Aloe vera yanan bölgedeki gerginliği alır ve nemlendirir. Aynı zamanda tedavi etme özelliği de olan bu bitki kesinlikle bir mucize.



  • Diğer bir çok etkili nemlendirici de zeytinyağıdır. Gerginliğin verdiği acıya oldukça iyi gelir.



  • Bir diğer doğal ilacımız ise salatalık. Bildiğiniz gibi salatalığın % 95'i sudan oluşmaktadır bu yüzden çok güzel bir nem kaynağıdır. Salatalıkları blenderdan geçirip krem gibi yanık yere uygulayın yarım saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Başka bir seçenek ise salatalığı dilimleyip buzdolabında beklettikten sonra yanık yere uygulamaktır ama ufak bir ayrıntı var ki donmuş salatalığı bir beze veya poşete sararak uygulamalısınız.



  • Elma sirkesini de sulandırarak yanık bölgeye uygulayabilirsiniz.



  • İçtiğiniz siyah çayların posasını da kullanabilirsiniz. Demlenmiş ve soğumuş çay yapraklarını (poşet çaylar daha kolay olur) yanık yerlere uygulayın. Dilerseniz buzdolabında bekletip de uygulayabilirsiniz. Ama dolapta çok fazla bekletmeyin eğer bekletirseniz de bez veya poşete sararak uygulayın.



  • Bunu söylemezsem tabi ki olmazdı. Hepimizin bildiği en güzel yanık kremi buzdolabından çıkmış yoğurttur. :)


Eğer çok ciddi yanıklarınız varsa ve hiçbir şekilde ağrısını acısını azaltamıyorsanız (umarım böyle birşey yaşamazsınız) bir doktora gitmenizi öneririm. Kesinlikle geçer diye beklemeyin doktora gidin bir krem veriyor ve hemen kesiliyor. Kendinize acı çektirip tatilinizi mahvetmeyin. 

Başta da dediğim gibi güneş kreminizi eksik etmeyip kademeli olarak güneşlenirseniz bunların hiçbirine ihtiyacınız olmayacak. Umarım da olmaz. Hepinize güzel bir bayram ve güzel bir tatil diliyorum. :)


Blog ve ınstagram ailemize katılmayı unutmayın.. :)

Güzel Günler...

Yorumlar

Yorum Gönder