Hindistan Cevizi Yağı..



Hindistan cevizi yağı hakkında biraz bilgi edinelim. Kullanım alanları nereler, faydaları nedir, nasıl kullanılmalı gibi birçok soruya da yanıt vermiş olacağız. 



Hindistan cevizi yağı çok amaçlı birçok alanda kullanılan bir üründür. Cilt bakımı, saç bakımı, ağız bakımı, kilo verme, çatlak tedavisi, anne sütünü arttırma gibi daha bir çok alanda faydasını göreceksiniz. Şimdi bu alanları tek tek inceleyelim.


Hindistan cevizi yağı trans yağlara oranla oldukça sağlıklı bir yağ asididir. Bu sayede metabolizmanızı hızlandırır. Günde 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.


Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendiricidir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilcelere, el ve ayak mantarlarına karşı korur ve oluşan enfeksiyonları iyileştirir. Kolajen yapısı sayesinde ise kırışıklıklara elveda demek mümkün. Tüm vücudunuza ve yüzünüze uygulamanız için uygundur. 


Doğal bir makyaj temizleyici. Pamuğa bir miktar hindistan cevizi yağı dökün ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirip bir süre bekletin. Ama kısa bir süre olmamalı. Makyajınızı söküp atacaktır.


Vücut tüylerini jilet ile temizleyen birçok kişi var. Onlar içinde önerim hindistan cevizi yağı olacak. Jiletten sonra tahriş olmuş ve kurumuş cildiniz için bulunmaz bir nimet hindistan cevizi yağı. 


Doğal makyaj temizleyici olmasının yanında doğal bir deodorant. İçeriği sayesinde kötü kokuları önler.


Antibakteriyel özelliği olduğunu söylemiştik. Şimdiki etkisi dişler üzerinde. Bir tatlı kaşığı kadar hindistan cevizi yağını bir bardak su ile karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Hem ağzınızdaki kötü kokuyu alır hemde bakterilere savaş acar. :)


Ve gelelim göz kremi olarak kullanılan tarafına. Yatmadan 30 dakika önce parmak uçlarınıza hindistan cevizi yağını alın ve pıt pıt hareketlerle (kesinlikle sürüyerek değil) masaj yaparak uygulayın. Hem göz altı torbalarına hemde çizgilenmelere faydası olacaktır.


Saçlar için ise çok güzel bir maske görevi görüyor. Saçlarınıza nemli yumuşak ve parlak bir görüntü sağlıyor. Hindistan cevizi yağını bütün saçınıza sürün ve 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. 

Bu seferde hamile bayanlarımıza faydasından bahsedelim. Oluşacak çatlakların derinliğinin az olmasında ve sonrasında çatlakların görünümünün düzelmesinde size büyük bir yardımcı. Ve içerisindeki besleyici asitler sayesinde anne sütünün artmasına yardımcı olur. 


Makyaj temizliğinde ne kadar iyi ise makyaj fırçalarının temizliğinde de o kadar iyi olan hindistan cevizi yağını fırçalarınızı yıkadığınız antibakteriyel ürününüzün içerisine 1 çay kaşığı kadar koyun. Sonuçtan sizde memnun kalacaksınız.


Umarım hindistan cevizi yağının sizinde işinize yarayacak bir yönü vardır. 

Güzel Günlerr..







Yorumlar

  1. Mutlaka alıp denemek istiyorum. Ayrıca çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. Bende bloğuma beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindimm çok teşekkür ederimm :) Bloguna bende geliyorumm :)

      Sil
  2. ağızda gargara çok iyi.çünkü özellikle ağız içindeki bakterileri bünyesine hapsediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. hem bakterilerden kurtuluyoruz hemde ağız kokusunda :)

      Sil

Yorum Gönder