Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları..


 Herkese yeniden merhaba. Bugün sizlerle siyah noktalarımızla nasıl baş edebileceğimizi konuşacağız. Cildimizde oldukça kötü duran ve bizlere rahatsız eden siyah noktalardan kurtulma yollarına gelin birlikte bakalım.



İlk olarak karbonat ile başlayalım. Bir tatlı kaşığı karbonata biraz su ekleyin ve hamur gibi bir hal alana kadar iyice karıştırın. Daha sonra siyah noktalarınızın üzerine uygulayın. Masaj yapın ve 5 dakika beklettikten sonra durulayın. Karbonatın peeling etkisi sayesinde hem siyah noktalardan hemde ölü derilerden kurtulursunuz.


Limonu ikiye kesin ve bir yarımın üzerine 4-5 damla bal damlatın ve siyah noktalarınızın üzerine sürün. 5 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın.


Hiç kullanmadığınız yeni açılmış bir diş fırçanıza diş macunu sıkın ve siyah noktalarınızın olduğu bölgeye masaj yapın. Fazla bastırıp cildinizi tahriş etmemeye özen gösterin.


Bir yumurtasının sarısı ile beyazını ayırın. Yumurtanın beyazını temiz ve kuru cildinize ince bir katman halinde sürün. Bir peçete yada tuvalet kağıdı koparın ve sürdüğünüz yumurta beyazının üzerine yapıştırın. Biraz kurumasını bekleyin. Daha sonra peçetenin de üzerinden ikinci kat yumurta beyazını geçin. Maskeniz iyice kuruduktan ve yüzünüzdeki gerilmeyi hissettikten sonra maskenizi yavaşça soyun. Arkasından yüz temizleme jeliniz ile yüzünüzü temizleyip nemlendirin.


Deniz tuzuna biraz su ekleyin ve siyah noktalarınızın üzerine uygulayın. 5 dakika bekledikten sonra cildinize masaj yapın. Deniz tuzu içerisindeki mineraller sayesinde cildinizdeki pul pul görünümü azaltır ve siyah noktaları temizler.


Bir parça kozmetik kil ile bir miktar elma sirkesi veya suyu karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Daha sonra ıslak bir havluyu yüzünüze yerleştirin ve maskenin yumuşamasına izin verin ve yüzünüzü havlu ile silerek hem maskeden kurtarın hemde peeling etkisi oluşturun.


İki adet çubuk tarçını rondodan geçirin ve toz haline getirin. 1 yemek kaşığı tarçın tozuna biraz su ve birkaç damla zeytinyağı ekleyip macun kıvamına getirin. Karışımı siyah noktalarınızın üzerine uygulayın ve 15 dakika bekletin. Cildinize masaj yaparak karışımı yedirin ve soğuk su ile yıkayın.


Siyah nokta ve sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın doğal yöntemleri deneyebilirsiniz eğer işe yaramazsa bir doktora danışın. Umarım bu yöntemler işinize yarar. Eğer alerjiniz olan bir ürün varsa o yöntemi kullanmayın. 

Güzel Günler...


Yorumlar

  1. bende peçete yöntemini biliyorum diğerlerini denemedim ama genelde sıyah nokta bantlarını kullanıyorum yada soyulan maske :)

    YanıtlaSil
  2. Evet bantlar ve maskelerde oldukça işe yarıyor. Benim yazdıklarım doğal malzemelerle herkesin evinde olan ürünlerle yapılabilecek yöntemler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesınlıkle :) Ama kolaylıklara o kadar alıştık kı hazırlamaktansa bı bant kolayımıza gıdıyor walla :)
      Bazen esıyorlar dunya tane sey hazırlayasım gelıyo bazende amannn yapıstır geç diyorum :)

      Sil
    2. Gerçekten bazen hiç insanın uğraşası gelmiyor ya iyki hazırlarıda var diyoruz :))

      Sil
  3. Çok yararlı :)

    Sizde benim blogumu ziyaret edermisiniz?
    http://modavon.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder