Selülitlerden Nasıl Kurtuluruz ?..



  Herkese merhabaa.. Hepimiz güzelleşmek için güzel görünmek için savaşlar veririz. Yazın giydiğimiz şortlarda yada bikinilerde kötü görünen o selülitlerden nasıl kurtulabilirsiniz bugün bunu konuşacağız. Artık olan yada olabilecek bütün selülitlere savaş açıyoruz...



  Günde 2-2.5 litre suyunuzu içmeyi unutmayın. Sabah kalktığınızda ve akşam yatmadan önce bir bardak ılık suyun içerisine birkaç damla limon damlatın ve için. Bunu öğünlerden yarım saat öncede devam ettirim. Bu sayede vücudunuzdaki ödemlerden de kurtulmak mümkün. 


 Yeşil çay her sorunda olduğu gibi yine kurtarıcımız oluyor. Selülit oluşumunun en büyük nedenlerinden biride kan dolaşımındaki bozukluktur. Yeşil çayı düzenli olarak tüketirseniz hem kan dolaşımını hızlandırarak sizi selülitlerden kurtaracak hemde kilo vermede size yardımcı olacaktır. Eğer zayıflamaya yardımcı besinler yazımı okumadıysanız buradan ulaşabilirsiniz..


Kızartma gibi yağ oranı yüksek pişirme teknikleri yerine ızgara, pişirme yada haşlama gibi yağ oranı düşük pişirme tekniklerini kullanmalısınız.


Tuz, şeker ve katkı maddeleri en büyük düşmanınız olmalı. Bu tür yiyeceklerden uzak durum.


Acı tüketin. Acı biber yine yeşil çay gibi metabolizmanızı hızlandırır. Hem selülitlerin hemde kilonun düşmanlarından sadece biridir.


Somon balığı tüketmeye özen gösterin. Haftada 4-5 porsiyon somon balığı yemeye çalışın. somon balığı kandaki zararlı toksinlerin birikmesini engeller ve kan dolaşımını hızlandırır.


Bir işle uğraşırken atıştırmalıklardan uzak durun. En çok yapılan şey televizyon izlerken, bilgisayarla uğraşırken, kitap okurken yada başka herhangi bi işle uğraşırken atıştırmayın.


Kesinlikle az ve dengesiz beslenmeyi. Birden kilo vermeye çalışıp selülitlerden ve kilolardan kurtulayım diye aç kalmayın.


Kola, çay, kahve, alkol veya zararlı meşrubatlardan uzak durun. Bunların yerine bitki çaylarını ve taze sıkılmış meyve sularını tercih edebilirsiniz.


Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın ki başka atıştırmalıklar yemeyin.. :))


Sakız çiğnemekten olabildiğince kaçının. Sakız sizi daha çabuk acıktıracaktır.


Meyvenizi yemek aralarında yemeyi tercih etmelisiniz.


Selülit oluşumunu engellemenin yada oluşan selüliti yok etmenin bir diğer etkili yolu ise sıcak-soğuk masajdır. Selülitli bölgenizi önce sıcak sonra soğuk suyla masaj yapın. Masaj için lif veya selülit giderici masaj aletleri kullanabilirsiniz.


Bunların yanı sıra selülit oluşumunu engellemede ve oluşan selülitleri gidermede en temel yöntem spordur. Günde 45 dakika yürümek selülitin en temel düşmanıdır. Eğer evde yapabileceğiniz selülit önleyici ve giderici birkaç hareket öğrenmek isterseniz bunu da ayrı bir yazıda sizlerle paylaşabilirim. İsteklerinizi yorumlar kısmında benimle paylaşırsanız çok sevinirim.


Güzel Günler...




Yorumlar

  1. Ne güzel bir yazı olmuş bu.Her kadının korkulu rüyası. .Şu içmek aklıma gelmiyor hic.bir bardak ancak icebiliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım beniim.. Su içmelisin ama su olmadan hiçbişy olmaz cildinide çok güzelleştiriyor. Eğer unutuyorsan telefonuna uygulama indirebilirsin faydası olur yada kendin telefonuna saat kur mutlaka iç :))

      Sil
  2. Çok faydali bilgiler tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı bulmanıza çok sevindiimm. Rica ederimm 😊😊

      Sil
  3. Kesinlikle cok faydali bilgiler. Cok tesekkur ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmeniz çok mutlu etti beni.. rica ederimm :)))

      Sil
  4. Çok güzel bilgiler bunlar emeğinize sağlık :) #dikisdunyasi

    YanıtlaSil
  5. Beyaz tenli tabir caizse pamuk gibi yumuşak bir tenim var. Azcık kilo alıp vereyim, löpür löpür sarkmaya meyilli oluyor :) Spor, su ve masajın faydalarını gördüm ben de. Ama maalesef diğer ciltlere sahip insanlara göre daha dezavantajlıyım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dezavantajlısın eve ama böyle güzel bir cilde beyaz bir tene sahip olduğun içinde çok şanslısın.. :)) Eğer dikkat edersen hiçbir sorun yaşamazsın :))

      Sil
  6. Guzel yazi olmus. Basarilarinizin devaminu dilerim :)kesif etkinliginden geldim. Bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler tatlım hoş geldinn.. :)) bende geliyorumm :)

      Sil

Yorum Gönder