Hangi Eyeliner Size Uygun ?

 
  Eyeliner çekmek makyajı çok güzel ve bakışları etkileyici hale getirse de oldukça dikkat ve pratik isteyen zor bir işlemdir. Özellikle hangi tip eyeliner kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu sizi eyeliner çekemiyorum düşüncesine sürükleyecektir. Çok sevseniz bile bir süre sonra bu işlemi atlamaya başlayacaksınız. Ama buna gerek yok şimdi hangi eyeliner kime uygun bir bakalım..



  
Jel Eyeliner

  Küçük bir kavanozun içerisinde bulunan ürün fırça ile uygulanır. Kimi ürünler fırça ile birlikte gelirken kimisinin fırçasını siz almak durumunda kalırsınız. Yoğum pigmentli ve kalıcıdırlar. Gün boyu akma, bozulma ve bulaşma gibi sorunlarla karşılaşmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

  Farlarınız ile çabuk bütünleşir tabi sürdükten sonra birkaç saniye kurumasına izin vermelisiniz. Ancak jel eyelinerler çabuk kurumaktadır. Kapağını sürekli açtığınız ve uygulama esnasında açık bıraktığınız için bittiği için değilde kuruduğu için çöple buluşma ihtimalide yüksektir.




Keçe Uçlu Eyeliner (Kalem Eyeliner)

  Makyaj yapmaya veya eyeliner sürmeye yeni başladıysanız sizin için en uygunu keçe uçlu eyeliner olacaktır. Kolay bir uygulama sağlıyor ve durmanız gereken yeri siz ayarlayabiliyorsunuz. Kalın, ince, kuyruklu, kuyruksuz veya kesik nasıl bir eyeliner şekli istiyorsanız kolayca uygulayabilirsiniz. 

  Bu tip eyelinerler su bazlı olup dağılmaya müsaittir. sürdükten sonra kurumasına fırsat vermelisiniz. Fırçası kendinden olduğundan ve fırçayı yıkayamadığınızdan far ile kullandığınızda far fırçaya yapışıyor ve zaman içerisinde fırça kullanılamaz bir hale geliyor. Eğer far kullanarak makyaj yapmıyorsanız bu sizi pek de etkilemeyecektir. 




Likit Eyeliner

   Likit eyelinerları ben en üst level olarak görüyorum çünkü hakimiyeti en zor olan, en geç kuruyan ve hata kabul etmeyen bir özelliği var. Kuruması için uzun bir süre vermelisiniz. Likit formundan dolayı kuruması diğer eyelinerlara göre daha uzun sürüyor. Eğer eyeliner konusunda henüz iyi değilseniz yada yeni yeni başlıyorsanız likit eyeliner sizin şevkinizi kırabilir. Eliniz eyeliner çekmeye alıştığında likit eyelinir tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır. 

   Ancak ince bir hat halinde eyelinirlardan hoşlanıyorsanız tam biçilmiş kaftan. İnce uçlu fırçası ile oldukça zarif ve kirpikleri dolgun gösteren bir eyeliner çekmenizi sağlıyor.



   Eyeliner çekmekten korkmanıza hiç gerek yok. Evde olduğunuz, dışarıya çıkmayacağınız günlerde biraz pratik yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Eliniz alıştığında bütün eyelinerları çok kolay kullanabildiğinizi ve kusursuz bir eyeliner çekebildiğinizi göreceksiniz..

Güzel Günlerr...

Yorumlar

  1. bence keçe uçlu eyeliner :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencedee. uygulaması çok kolay duruşu çok güzel bide ucu bozulmasa :)

      Sil

Yorum Gönder