Eyeliner Çekmenin Kolay Yolu..



   Herkese merhaba. Bugün makyajımızı bir anda bambaşka bir boyuta çıkartan eyeliner'dan bahsedeceğiz. Eyeliner çekmeyi çoğumuz çok severiz, çok hoş bir görüntü sağlar ama bu bir kabusa dönüşüyor galiba. Bütün göz makyajınızı, primer ve far uygulamasını yaptıktan sonra eyeliner'a geliyoruz ve tek bir hatamız bütün emeğimizi çöpe atıyor. Peki eyeliner nasıl kolay çekilir? teknikleri neler? Gelin biraz bunlardan bahsedelim..





   Öncelikle Kendinizi ‘ben eyeliner çekemiyorum’ modundan çıkarın. Yapan yapıyor kızlar bu kadar karamsar olmayın. Biz neleri başarmışız eyeliner neymiş. Şimdi ilk olarak eyeliner'ı tek seferde çekmeye çalışmayın yavaş yavaş noktalar halinde hattınızı bir belirlemelisiniz.


     İşleme göz kapağınızın en yüksek yerinden başlamalısınız yani ortasından. Başlangıç noktamızdan göz pınarımıza doğru noktalarla hattımızı belirledikten sonra içini dolduralım.  Şimdi geçelin diğer tarafa. Teknik belli noktalar halinde gözümüzün dış kenarına doğruda geldik ve buranında içini doldurduk. Ve geldik kuyruk kısmına. Kuyruğunu ise kirpiklerinizin bittiği yerden yukarıya doğru bir çizgi çekin bu çizginin yukarıdaki ucundan da gözünüzün ortasına doğru bir hat belirleyin ve içini doldurum.



   Kuyruk kısmını İlk seferde de yapabilirsiniz hiç korkmanıza endişelenmenize gerek yok. Eğer hata yaparsanız bütün eyeliner'ı silmeyin, bir kulak çubuğuna makyaj temizleyicinizden dökün ve hata yaptığınız yeri temizleyip baştan yapabilirsiniz. Birkaç gün pratik yaparak kusursuz harika bir eyeliner çekebilir hale geleceksiniz.




   Eğer ben bu şekilde çekemiyorum elim alışmadı ve kusursuz eyeliner çekmek istiyorum derseniz bununda birçok yolu var. Bant yöntemi en kullanışlı yöntemdir. Bir selobant alın ve göz çevrenize zarar vermemsi için elinizin üzerine bir kere yapıştırım çekin ki yoğun yapışkanlığını almış olun. Daha sonra kirpiklerinizin bittiği yere nasıl bir kuruk istiyorsanız o şekilde yapıştırın ve eyelinerinizi çok kolay bir şekilde çekin. Daha sonra bantı yavaşça çıkartın. İşte kusursuz eyelineriniz hazır.


  Eyeliner çekmekten korkmayın kızlar çünkü makyajınızı ve bakışlarınızı çok güzel bir hale getiriyor. Bunlar dışında birçok yöntem var eminim birisi sizin için uygundur..

Güzel Günler...

Yorumlar

  1. Faydalı bi yazı olmuuş :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş ama ben ne videolar , ne bloglar okudum hala daha istediğim gibi çekemiyorum eyeliner'ı :)

    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz evde çalışsanız eliniz bir süre sonra alışır veya bant yöntemi de gerçekten etkili ve kullanışlı. Umarım güzel eyeliner çekebilirsiniz. sadece sabırla elinizi alıştırmalısınız.

      blogunuz da gerçekten çok tatlı.. takipteyimm :)

      Sil
  3. Bence fırça secimide cok onemli ben once kuyrugu yapip icini dolduranlardanim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. rahat ettiğiniz kullanımını en çok sevdiğiniz fırçayı seçmek çok önemli. bende genelde önce çizip sonra doldurma yöntemini kullanıyorum. pratik geliyor bana :)

      Sil

Yorum Gönder