3 Adımda Cilt Bakımı..


  Herkese merhaba. Bugünde cildimize nasıl bakım yapmamaz gerektiğini konuşacağız. Mükemmel bir cilde, düzenli bakım yapılmadığı durumda ancak genetik olarak şanslı iseniz sahip olabilirsiniz. Cildiniz harika olsa da olmasa da, onu yinede nemlendirmeniz, güneşten ve zararlı etkilerden korumanız ve yaşlanmanın olumsuz etkilerine karşı bakım yapmanız gerekir. 



   Şimdi gelelim cilt bakımınızı üç adımda tamamlamak için neler yapmanız gerektiğine.

   1.Adım Temizleme: Cilt bakım rutinimizin ilk adımı temizlemedir. Cildinizi makyaj, yağ ve kirden arındırmak için her sabah ve her akşam cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ile temizleyin. Cilt tipinizi öğrenmek için buradaki yazımı okuyabilirsiniz. 




   2.Adım Tonikleme: Tonik, temizleyicinin ardından ciltte kalan kiri ve yağı alarak, gözenekleri sıkılaştırır, ferahlık hissi verir. Ferahlatma özelliği olan tonikler normal ve kuru ciltlere,sıkılaştırıcı ve yağdan arındırıcı özelliği olan tonikler yağlı ver karma ciltlere önerilir.


   3.Adım Nemlendirme: Cilt tiplerine göre önerilen nemlendiriciler, cildinizin ihtiyacı olan nemi karşılayarak, erken yaşlanma belirtilerine ve dış etkenlere karşı cildinizi korur. İnce çizgilerin oluşumunun geciktirilmesine, elastikiyetinin ve sıkılığının korunmasına yardımcı olurlar. Cilt yaşlılığını önemli ölçüde hızlandıran güneş ışınlarına karşı,cildi etkin bir şekilde korumak için birçok nemlendirici SPF  (güneş koruma faktörü) içermektedir. Koruyucular diye adlandırılan SPF içeren nemlendiricileri gündüz, besleyici özelliği olan nemlendiricileri ise akşam kullanarak sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.


   İşte bu kadar. Üç adımda sağlıkla parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz. Bütün ürünleri cilt tipinize uygun şekilde almayı unutmayın. 
   
Sağlıklı ciltler, güzel günler...


Yorumlar