Muhteşem Saçlar İçin 6 Altın Kural..


Kural 1 : saç sadece kökünden beslenir. Bu sebeple yeterli protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içeren beslenme şekli ve saç tipine uygun ürün kullanımı, saçlarınız için oldukça önemlidir.

Kural 2 : Saç boyası, renk açıcılar ve köpük gibi kimyasal maddeler günümüzde çok sık kullanılıyor. Bu maddeler doğru kullanıldığında, nadiren saça zarar verir. Çok sık ve uzun süreli uygulamalar, saçların zaman içinde zayıflamasına ve kırılmalara neden olur. Saçlarınızı jole veya köpük ile şekillendirdiğiniz zaman kesinlikle yıkamadan yatmayın. Çünkü sertleşen saçlar yatakta kolayca kırılacaktır.


  
Kural 3 : Yumuşak havlu ile nemi alınmış saç, düşük ayarlı kurutma makineleri ile kurutulmalıdır. Saçlarınızı her yıkamadan sonra kurutma makinesi ile kurutmayın. Bırakın arada bir kendi kendine kurusunlar. Sık sık fön kullanmak saçların yıpranmasında önemli bir etken. 



 Kural 4 : Saçlarınızı sert bir şekilde fırçalamayın. Kaba ve sert fırçalama, saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmesine neden olur.

Kural 5 : Sıkı toplanmış saçlar, atkuyruğu, topuz ve örgü saç köklerini zayıflatır. Özellikle alnın yan kısmındaki saç dökülmelerinin sebebi saçların sıkı ve gergin toplanmasıdır.



Kural 6 : Ve son kural. Her yıl uçlarından en az 1 santim kestirin. saçlarınızın yıpranmış ve ölü uçlarından kurtulacak ve daha sağlıklı uzamalarına olanak vereceksiniz. Saçlarınızı canlandırmak için nem maskesi yapın.Yaz boyunca saçlarınızın güneş nedeniyle kurumasını ve yıpranmasını engellemek için güneş koruma spreylerini kullanmalısınız.



Yorumlar