Makyaj İpuçları..

   Makyajı her kadın sever daha doğrusu güzelleşmeyi sever peki makyajınızı birkaç ipucu ile dahada güzel hale getirebilirsiniz desem. Bu yazımda size yardımcı olacak basit ama etkili ipuçları vereceğim. Hadi başlayalımm.. 




  •    Göz altı morlukları çoğumuzun baş belası. Morluklarınızı kapatmak için sadece concealer yani göz altı kapatıcısı kullanmanız yeterli olmaya bilir çünkü concealer göz altlarınızı aydınlatır ve hafif kusurları kapatır. Yoğun morluklarınız varsa ve tamamen kapatmak istiyorsanız kesinlikle concealerınızın altına corrector yani renk düzenleyici uygulamanız gerekir. Mor rengi en güzel kapatan renk somon rengi yani turuncu ve sarı tonlarıdır corrector seçiminizde renk seçiminede dikkat etmelisiniz.

  •  Sivilce ve kılcal damarlarınızı kapatmakta fondötenin yeterli olmadığını düşünüyorsanız aynı göz altına uyguladığınız correctorın yeşil rengini uygulayabilirsiniz. Neden yeşil derseniz yeşil renk kırmızı rengi nötürler. Aşağıda  corrector paleti seçeneklerinide görebilirsiniz..



  • Rujunuz gün içerisinde bozuluyor ve sizin sürekli tazelemeniz gerekiyorsa onunda kolayı var. Rujunuzun gün boyu kalıcı olabilmesi için üzerine transparan bir pudra veya bebek pudrası uygulayabilirsiniz anca direk rujunuza temas ettirmeden. Evde kullandığımız o katları kolayca ayrılan peçetelerden birini alın ve katlarını ayırın bir katını alıp dudağınıza koyun ve peçetenin üzerinden pudranızı uygulayın. Rujunuzun daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.



  • Ruja gelmişken kırmızı ruj çoğu bayanın vazgeçilmezidir ama dişlerimizi sarı gösterdiği için bazen sürmeye çekindiğimiz oluyor. Dişlerinizi sarı göstermeyen bir kırmızı ruj istiyorsanız mavi alt tonlu rujları seçmelisiniz. Bu rujlar dişlerinizi daha beyaz gösterecekti.



  • Dudaklarla devam edelim. Dudaklarınızı daha dolgun göstermek isterseniz rujunuzu sürdükten sonra dudağınızın ortasın simli bir dudak parlatıcısı uygulayın ışığın yansıması ile dudaklarınız olduğundan daha dolgun görünecektir.


  • Maskara uygularken göz kapağımıza bulaştırmaktan hiçbirimiz hoşlanmayız. Buna engel olmanın çok kolay bir yolu var. Kartvizit yöntemi ile sürerseniz sorun ortadan kalkacaktır. Bir kartviziti kirpik diplerinize dayayın ve kirpiklerinizi kartvizitin üzerine getirin ve maskara bulaştırma derdiniz olmasın. Aynı yöntemi kaşık yada pipetle de yapabilirsiniz 





  • Siyah kalem kullanmayı seviyor ancak akmasından şikayet ediyorsanız kaleminizi uyguladıktan sonra aynı renk bir eyeliner veya far ile üzerinden geçerek sabitleyebilirsiniz bu kaleminizin akmamasını sağlar.



  • Gözlerinizi daha büyük göstermek için göz içlerinize açık renk bir kalem sürebilirsiniz ancak beyaz renk çok yapay ve keskin bir görüntü verdiği için ten rengi kullanmak daha doğru olacaktır hem doğal bir görünüm elde edeceksiniz hem gözleriniz daha büyük ve ayrındık görünecektir.

  Herkese Güzel Günlerr...


Yorumlar