Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Göz Makyajı Ve Kaş Şekillendirme

Makyaja yeni başlayanlar için fondöten, kapatıcı, pudra yazımızdan sonra sıra geldi göz makyajı ve kaş şekillendirmeye.


 Makyajınızın en önemli kısmılarından biri de gözler ve kaşlardır. Herşeyi belirleyen yer gözlerdir. koyu renkler kullanmanız gece makyajına hafif renkler kullanmanız gündüz makyajına uygun olacaktır. Makyaja yeni başlıyorsanız çoğunlukla açık renkler kullanmanızı öneririn. Alışma süresince hem şevkinizi kırmamak hemde öğrenebilmek için size faydası olacaktır. Makyajdan önce göz kapağınızı da tanımanız gerekir. Eğer yağlı bir göz kapağınız varsa far bazı kullanabilirsiniz. Far bazı göz kapağınıza sürdüğünüz farın dağılmasını ve göz çukurunuzda toplanmamasına yardımcı olacaktır. Eğer ben far sürmek istemiyorum eyeliner kullanmak istiyorum derseniz kalem kullananlar içinde far bazı kullanılmalıdır çünkü kaleminiz göz kapağınıza dağılacak hatta katlanma bölgesine iz bırakacaktır. Kalem kullanmadan dağılmayan eyeliner kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde far bazına da ihtiyacınız olmayacaktır. Eyeliner sürmek birçok bayan için zor olsa da elinizi alıştırdığınızda çok kolay olduğunu sizde göreceksiniz. İlk önce kalemlerle denemeler yapın. Hatalarınızı silip yeniden düzeltmek kalemle çok daha kolay olacaktır. Elinizi alıştırdıktan sonra likit veya jel eyelinera geçebilirsiniz. Hangisini kullanmak size daha kolay geliyorsa onunla başlayın. İlk zamanlarda çok zor olacaktır ama unutmayın elinizi alıştırdığınız da rahatlıkla çekeceksiniz yani pes etmek yok. Çokça kez denemenize rağmen hala başarılı olamadığınızı düşünüyorsanız bant yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntemin görselini aşağıda bulabilirsiniz. 

 Ve tekrar dönelim farlara.. Önce beyaza yakın yada nude tonlarda bir farı göz kapağınızın tamamına yayın. Daha sonra açık kahve bir renk alın ve gözünüzün kris bölgesi dediğimiz tam göz çukurunuza yani gözünüzün katlanma yerine bir gölge verin ve onu güzelce dağıtın.  Aynı rengi gözünüzün dış köşesine de uygulayın göz bebeğinize yada göz bebeğinizin ortasına gelecek şekilde dağıtın. Unutmayın geçişler kusursuz olmalı bunun için sabırla farları dağıtmalısınız. Daha sonra göz pınarlarınızı yani gözlerinizin iç köşelerini beyaz bir farla aydınlatın. Bu adım gözlerinizin daha uyanık ve daha ayrık görünmesini sağlayacaktır.  Ve son olarak dilerseniz eyeliner yada ince bir fırça ile siyah farı kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz. 


 Gelelim kirpik ve kaşlara. Kirpikleriniz kısa veya düz ise mutlaka bir kirpik kıvırıcı kullanmalısınız ama kullanırken çok dikkatli olun ve yavaş hareketlerle kullanın zira çok fazla kirpik diplerinize doğru uygulamanız canınızı acıtıp kirpiklerinizi koparacaktır. Bu yüzden kirpik kıvırıcıyı nazik hareketlerle kullanmalısınız, Ve rimel seçiminiz kirpiklerinize uygun olmalıdır. Az kirpiğiniz varsa dolgunlaştırıcı özelliği olan rimeller, kısa kirpiğiniz var ise uzatmak özelliği olan rimeller kullanmanız uygun olacaktır. Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra rimelinizi kirpikleriniz de dipten başlayarak zikzak hareketlerle kirpik uçlarınıza doğru götürüm ve aynı zamanda yukarıya doğru kıvırın. Bu işlem bittikten sonra kirpikleriniz istediğiniz dolgunlukta olmadı ise bir kat daha rimel geçebilirsiniz. Daha sonra kaşlar.. Kaşlarınızı doğru bir şekilde almış olanız gerekmektedir. Kaşın başlama yerini, kıvrım verilmesi gereken yeri ve bitiş yerini aşağıya koyduğum resimdeki gibi sizde bir kalemle veya makyaj fırçanızın sapı ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki resme bakalım. Gördüğünüz gibi A çizgisi burun kenarında yukarıya doğru düz bir şekilde çıkmış burası kaşınızın başlaması gereken yer. B çizgisi yine burun kenarınızda gözünüzün dış köşesini takip etmiş ve işte burasıda kaşınızın bitiş noktası. Gelelim kavis verilmesi gereken yere. C çizgici yine burun kenarından başlamış ve göz bebeğinizi ortalamış. Bu çizgide kaşınızın kavisinin olması gerektiği yerdir. Bu şekilde alınmış bir kaş doğru şekillenmiş olacaktır.



Peki seyrek kaşlı olanlar ne yapmalı ? Seyrek kaşlara sahipseniz kaş kalemi veya kaş farı kullanabilirsiniz. Kaş kalemi kullanacaksanız kaleminizin çok sivri olmamasına dikkat ediniz. Aksi taktirde kalem kaş köklerinize zarar verebilir. Çok sivri olmayan kalemi çok da bastırmadan kaşlarınızın boş kısımlarına sürerek doldurabilirsiniz. Daha sonra bir sabitleyici kaş jeli kullanabilirsiniz. Kaş jeli sürdüğünüz kalemin veya farın dağılmasını engeller ve kaşlarınızın daha dolgun ve canlı görünmesini sağlar. Daha sonra kaş altındaki kemiğinize beyaz bir kalem, far veya bir aydınlatıcı sürmeniz kaşınızı daha kalkık gösterecektir. 

Yorumlar