Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Fondöten, Kapatıcı ve pudra..

   
Makyajın olmazsa olmazı.. Cildi canlı gösteren ve renk eşitsizlikleri, cilt sorunlarını yok eden fondöten. Peki fondöteni nasıl seçmemiz ve nasıl kullanmamız gerektiğini biliyor muyuz ? 


  Bir makyaja başlarken kesinlikle yüzünüzü temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Bu sayede yüzünüz hem daha canlı hem daha kolay bir makyaj sağlayacaktır. Temizlediğiniz ve nemlendirdiğiniz yüzünüze fondöten uygulaması yapmalısınız peki fondöteni nasıl seçmelisiniz ? Öncelikle yüzünüzü iyi tanımalısınız yağlı, karma, kuru... Sizin cilt tipiniz hangisi buna karar vermelisiniz. Eğer yağlı bir cildiniz varsa pudralı fondötenler öneririm daha mat ve gün içinde parlamayan bir cilt sağlayacaktır. Eğer kuru bir cildiniz varsa tabi ki yine önceden nemlendirdiğiniz cildinize nemlendirme özelliği olan kurutmayan fondötenler tercih edebilirsiniz. Nemlendirme özelliği olsa da nemlendirici kullanmadan sürmemenizi öneririm. Peki ya renk seçimi.. Renginizi çok iyi belirlemelisiniz ve kesinlikle elinizde deneyerek fondöten almayın. Elinizin rengi ile cildinizin rengi çok farklıdır. Bu yüzden fondöteni boynunuz ile yüzünüz arasındaki kemiğin üzerinde deneyebilirsiniz bu şekilde hem boynunuz ile uyumunu hemde yüzüne uygun olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer imkanınız varsa fondöten alacağınız yere yüzünüzü yıkayıp nemlendirerek gidin ve orada fondöteni tüm yüzünüze deneyin. Bir gün boyunca bu fondötenle gezin ve akma yapıyor mu yada gün içerisinde renginde bir değişiklik oluyor mu görebilirsiniz. Eğer bir sorun olmuyorsa fondöteni satın alabilirsiniz.


  Fondöteninizi satın aldınız şimdi uygulama kısmına geçebiliriz. Yukarıda dediğim gibi cildinizi temizlediniz ve nemlendirip makyaja hazırladınız. Cildinizde eğer kapatmak istediğiniz kızarıklık, leke, sivilce gibi sorunlarınız varsa göz altı kapatıcınızı kullanabilirsiniz. Eğer kapatıcınız aplikatörlü ile yani ucunda fırça var ise kesinlikle doğrudan sivilcelerinizin üzerine sürmeyin. Kapatıcıyı elinizin üzerine sıkın ve oradan yüzünüze uygulayın. Kapatıcınızın fırçası ile uyguladınızda o fırçayı tekrar yüzünüzün herhangi bir yerinde kullanmanız sivilcelerinizi dağıtacaktır. Kapatma işlemini de bitirdiniz ve fondöteni elinizin üzerine sıkın ve az az yüzünüze dağıtarak bir fırça veya bir makyaj süngeri yardımı ile eğer ikisi de yoksa elinizle de uygulayabilirsiniz fırça ve süngerler daha kusursuz bir görüntü sağlamanıza yardımcı olacaktır. Fondöteni tampon hareketlerle uygulayın kesinlikle yüzünüzde sürüyerek uygulamayın nazik ve yavaş hareketlerle vurarak yüzünüze iyice yedirin. Fondöteni az az almanızı tavsiye ederim aksi takdirde yüzünüze yedirmeniz zorlaşır. Eğer yeterli görmüyorsanız biraz daha alıp aynı şekilde dağıtabilirsiniz.




  Fondötenle işimiz bitti şimdi gelelim göz altlarına. Göz altlarınızı da aynı cildiniz gibi tanımanız gerekli. Çok mor göz altlarınız varsa kapatma özelliği yüksek olan ve göz altı çizgileriniz yoğunsa çizgilere dolmayan bir kapatıcı seçmelisiniz. Morluklarınız ve çizgileriniz yoğun değil ise orta yada az kapatıcılığı olması yeterli olacaktır. Göz altlarınıza aydınlatıcı da kullanabilirsiniz ancak kapatıcı kullanmadan aydınlatıcı asla kullanmayın zira daha kötü bir görüntü olacaktır. Cilt renginizden 1-2 ton açık bir aydınlatıcı sizin için uygun olacaktır.



 Ve pudra.. Cildiniz eğer yağlı veya karma ise mutlaka pudra kullanmalı ve gün içerisinde tazelemelisiniz. Zira parlamalar olacak ve fondöteniniz de akacaktır hem fondöteni sabitlemek hemde parlamaları önlemek için pudra kullanmalısınız. Aynı şekilde göz altlarınıza da transparan bir pudra geçmek yararlı olacaktır. Hem çizgilerinize dolmasını engelleyecek hemde sabitleyeceksiniz. Transparan kullanmanız aydınlatıcınızı kapatmayacaktır.


  Ve tabi ki her gece yatmadan önce makyajınızı temizlemeli ve yüzünüzü temizleme jelinizle tamamen makyajdan arındırmalı, toniklemeli ve son olarak nemlendirmelisiniz. Haftada 1 2 kere peeling ve maskeyi de unutmamalısınız.

Yorumlar