Fondöten Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz..?



  Fondöten kullanmak biz makyaj tutkunlarının olmazsa olmaz bir adımı. Kimisi fondöteni ağır bulup sadece renk düzenleyici de kullanabilir. Bu biraz cildinizin durumuna göre değişir. Peki fondöten almak istiyoruz ama nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmiyoruz. O halde gelin birlikte öğrenelim..



Tabi ki fondöten alırken dikkat etmemiz gereken ilk adım cilt tipimiz ve bize uyan fondöten. Cildiniz yağlı ise daha pudra fondötenler tercih etmenizi öneririm. Gün içerisinde akmayacak ve sizi yormayacaktır aynı zamanda parlamaları da daha aza indirmiş olursunuz. 

Eğer kuru bir cildiniz varsa Nemlendirme özelliği olan fondötenler seçmenizi öneririm. Pudralı fondötenler zaten kuru olan cildinizi dahada kurutacaktır. 

Kuru cilde uygulanan pudralı fondötenlerde çoğunlukla pul pul olma ve dökülme sorunları ile karşılaşılır. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için cilt tipinize göre fondöten seçimi çok önemlidir.


Şimdi gelelim bir diğer önemli adıma. Renk seçimi.. Renginizi çok iyi belirlemelisiniz. Fondöten rengini elinide deneyerek seçmek yanlış bir yöntem olacaktır çünkü elinizin rengi ile cildinizin rengi birbirini tutmayabilir. Bu yüzden fondöteni boynunuz ile yüzünüzün arasındaki çene kemiğinizde deneyebilirsiniz. Bu şekilde hem boynunuz ile uyumuna hemde yüzünüze uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. 


Eğer imkanınız varsa fondöten alacağınız yere yüzünüzü yıkayıp nemlendirerek gidin ve orada fondöteni tüm yüzünüze deneyin. Bir gün boyunca bu fondöten ile gezin ve akma yapıyor mu yada gün içerisinde renginde bir değişiklik oluyor mu görebilirsiniz.


Fondöten seçiminin bir diğer önemli noktası ise hangi çeşit fondöten seçmek istediğinizdir. Piyasada çok çeşitli fondöten seçenekleri var. Hangisinin kapatıcılığı daha fazla yada hangisi cildinize daha uygun bilmiyorsanız bunlar için ayrı bir yazım var. Okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz..

Blog ve ınstagram ailemize katılmayı unutmayın.. :)

Güzel Günler..



Yorumlar