Fondöten Çeşitleri..



Makyajın önemli adımların biri olan fondöten için çok fazla seçeneğimiz var. Piyasada çeşitli sorunlara çözüm olması için fondötenler üretilmiş. Peki bu fondötenlerden hangisi sizin için uygun? Gelin öğrenelim..



LİKİT FONDÖTEN 

Likit fondötenler çok kapatıcılık sağlamayan su gibi dediğimiz fondötenlerdir. Cildinizdeki renk eşitsizliklerini giderecek ancak lekelerinizde fazla bir etkisi olmayacaktır. Bu fondötenleri fırça ile uygulamak doğru bir tercih olur çünkü sünger fondöteni fazla emecektir. Dilerseniz fırça ile uygulama yaptıktan sonra nemli bir süngerle hafifçe üzerinden geçebilir fırça izlerinden kurtulabilirsiniz. İnce yapısından dolayı cildinde kırşıklık problemleri olanlarda tercih edebilir çünkü çizgilere dolma sorunu yaşanmamaktadır.

KREM FONDÖTEN 

Bu fondöten çeşidi daha yoğun kapatıcılık sağlar. Likit fondötene göre daha kıvamlı bir yapısı vardır. İçerisinde çeşitli yağlar bulunması sebebi ile genelde kuru cilt tipine sahip kişiler tarafından tercih edilir. 

STİK FONDÖTEN 

Stik fondöten oldukça kalın bir yapıya sahiptir. Cildinizde sivilce lekeleri yada kapatmak istediğiniz izler varsa bu fondöteni kullanabilirsiniz. Ancak kalın yapısından dolayı çizgilere dolma olasılığı çok yüksektir. cildinizde çizgilenme sorunu varsa size likit fondöten öneririm ama illaki kapatıcılığı yüksek ben stik fondöten kullanmak istiyorum diyorsanız pudra ile mutlaka sabitlemeli ve tazelemelisiniz.

KÖPÜK FONDÖTEN 

Köpük fondötenin yoğun kıvamının sizi aldatmasına izin vermeyin. Kıvamı bu kadar yoğun olmasına rağmen kapatıcılığı bir likit fondöten kadardır. Köpük fondötenler seyahatler için biçilmiş kaftan. Sıvı olmadığı için dökülme riski de azdır.

PUDRA FONDÖTEN

Pudra fondöten daha kuru bir yapıdadır ve genellikle yağlı ciltlerin tercih ettiği bir üründür. Kapatıcılığı ortadan yükseğe doğru olan bu fondötenler de aynı köpük fondötenler gibi seyahat için idealdir. Bir pudra süngeri ile uygulayabileceğiniz bu ürün mikroplara oldukça açık olduğundan kullandığınız süngeri her seferinde yıkayıp kurutmanızı öneririm.

Blog ve ınstagram ailemize katılmayı unutmayın.. :)

 Güzel Günler...

Yorumlar

Yorum Gönder