Koyu Renk Rujlar Nasıl Sürülür..?



  Herkese merhaba.. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi koyu rujları çoğumuz çok seviyoruz. Peki koyu ruj sürerken nelere dikkat etmeliyiz, bugün bunları konuşacağız. Mükemmel koyu yada kırmızı renkli dudaklar elde etmek için birkaç önemli nokta var bakalım bunlar nelermiş..



Öncelikle ilk önemli nokta dudaklarınızı ölü derilerden arındırmak. Bu sayede dudaklarınızı pürüzlerinden kurtulur ve rujunuzun görünümünü daha güzel hale getirebilirsiniz. Dudak peelingi için ayrıca bir ürün alabileceğiniz gibi evdeki ürünlerle de yapabilirsiniz. Eğer evdeki ürünlerle nasıl peeling yapabileceğinizi merak ederseniz ayrı bir yazıda onları da paylaşabilirim. İsteklerinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın..

Evet ölü derilerden kurtulduk şimdi sıra nemlendirmede. Dudaklarınızı neme doyurun. Nemli dudaklara sahip olduğunuzda rujunuzun duruşu çok daha güzel olacaktır.

Daha sonra dudaklarınızı nötrlemelisiniz. Dudağınıza sürdüğünüz nemlendiricinin fazlasını almak için pir peçeteyi dudaklarınıza bir kere bastırın ve çekin. Daha sonra cildinize uyguladığınız fondötenden yada kapatıcınızdan bir parça alıp dudaklarınıza sürün. Bunu abartmayın sadece dudak renginizi ten renginize biraz daha yaklaştırmak istiyoruz ürün yemenizi istemem. Daha sonrada transparan bir pudra ile dudaklarınızın üzerinden geçin. 

Şimdi sıra dudakları çerçevelemekte. Buda önemli adımlardan birisi. Dudak kenarlarınızın kusursuz görünmesini istiyorsanız bu adımı es geçmeyin derim. Dilerseniz rujunuza uygun bir dudak kalemi ile yada dudak fırçanız ile dudağınızı çerçeveleyin. Şimdi size altın değerinde bir bilgi. Dudaklarınızı daha kalın göstermek istiyorsanız dudak renginizin başlarığı yerden değilde bir tık yukarısından yani dudak şişliğinizinin başladığı yerden kalem çekin. Emin olun hem daha kalın dudaklarınız olacak hemde kötü durmayacak. 

Şimdi sıra rujda. Rujunuzu bir kat sürün ama durun şimdi ikinci kat birazdan :) İlk katı sürdükten sonra bir peçete alın ve peçeteyi katlarından ayırıp incecik bir kat peçeteyi alıp dudaklarınızın üzerine koyun ve peçetenin üzerinden transparan pudranız ile geçin. Daha sonra ikinci kat rujunuzu uygulayabilirsiniz. Bu yöntem rujunuzun kalıcılığını arttıracaktır. 

Ve en son adım. Rujunuzun dibinden tabi ki dudak kaleminizi bozmadan, Aydınlatma özelliği olan bir göz altı kapatıcısı geçebilir ve onu dışarı doğru dağıtabilirsiniz. Bu yöntem rujunuzu daha kusursuz gösterecektir. 

Koyu rujlar da kesinlikle dikkat etmeniz gereken şey ise gözlerin geri planda kalması. Ön plana çıkan dudaklarınız olacaksa gözlerinizi mutlaka hafif tutmalısınız. 

Koyu rujlar her zaman benim ilk seçimim olmuştur. Koyu ruju kendisine yakıştırmayan arkadaşlarıııımm size sesleniyorum. Sizler sadece gözünüz alışmadığı için koyu ruj süremiyorsunuz. Evde otururken sürün rujunuzu öyle gezin gözünüz alışsın eminim daha sonra vazgeçemeyeceksiniz..

Güzel Günlerr... :)









Yorumlar

  1. Ben geldiim :)
    Super açık bir şekilde anlatmışsın emeğine sağlık :) Hemen rujumu kapasım geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder