Ciltteki Lekeler İçin Maskeler..


  Herkese merhaba.. Bugün sizlerle cildimizde şikayet ettiğimiz lekelerimizden nasıl kurtulabileceğimizi anlatacağım. Çoğumuzun derdi olan bu sorun canımızı oldukça sıkıyor bu yüzden bir çözüm bulmak şart. Umarım sizinde işinize yarar. 




Cilt lekelerinin tedavisi için kullanılan ve en çok bilinen yöntem limondur. O zaman bizde limonla başlayalım. Bir limon maskesi yapalım. Bunun için limon suyu ve maydanoza ihtiyacımız var. Maydanozu kaynar suya atın ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. daha sonra süzün ve soğuduktan sonra 5 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu süzdüğünüz suyun içerisine ekleyin ve pamuk yardımı ile yüzünüze sürün. Limon asidinden dolayı lekelerinizin rengini açacaktır.


Bir diğer yöntem ise karbonat. 1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve bunları karıştırın. Daha sonra lekelerinizin üzerine sürün ve 10 dakika bekletip bol su ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 1 kullanabilirsiniz. 


Daha sonra süt, bal ve yumurta beyazı karışımına geçelim. 1 yumurtanın beyazını köpürene kadar çırpın. Üzerine 2 tatlı kaşığı süt, yarım tatlı kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Bu maskeyi cildinize sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra bol su ile durulayın. Bu maskeyi de 4 günde bir düzenli olarak kullanabilirsiniz.


Çay ağacı yağı.. Bu yağı aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz. 5 damla çay ağacı yağı ile 1 damla lavanta yağını karıştırın ve yüzünüze bir pamuk ile uygulayın. 20 dakika bekletin ve durulayın.


Birde papatya maskesi verelim o zaman. Bir fincan kaynar suyun içerisine 2 çorba kaşığı papatya çiçeği atın. Demlenmeye bırakın ve daha sonra süzün. Soğuduktan sonra 2 tatlı kaşığı gül suyu ve 2 tatlı kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 15-20 dakika bekletin ve yıkayın.


İştee bu kadar ufak işlemler ile lekelerinizin açılmasına yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın bütün maskeleri düzenli olarak kullanmalısınız. Umarım işinize yarar. :)


Güzel Günler..

Yorumlar

  1. merhaba sizi blog keşif etkinliğinde keşfettim takibe aldım bana da beklerim :)
    nisanmeyvesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım. Elbette bende hemen geliyorum :))

      Sil

Yorum Gönder