Zayıflamaya Yardımcı Besinler..



 Herkese yeniden merhaba. Bugün sizlerle zayıflamamıza yardımcı olan, metabolizmamızı hızlandıran, yağ yakıcı besinlerden bahsedeceğiz. Bakalım bu besinler nelermiş..





Zayıflamaya yardımcı ilk besinimiz tabiki de çoğumuzun bildiği yeşil çay. Yeşil çay kafein içerir ve metabolizmayı hızlandırır. Kahvede kafein içerdiği için zayıflamaya yardımcı besinler arasına girmektedir. Ama buraya dikkat sade bir kahve. Eğer kahvenin kalori hesabını ve nasıl içilirse zayıflamaya yardımcı olacağını merak ediyorsanız buradaki yazıma bakabilirsiniz.

İçeceklerden hemen sonra baharatlar geliyor. Çoğumuzda olan bir şeydir acı yediğimizde terlediğimizi fark ederiz bunun nedeni baharatın özellikle acının metabolizmayı hızlandırmasından kaynaklıdır.


Süt ve süt ürünleri. Tabiki de az yağlı olmasına dikkat. Bu besinler yağ yakıcı bir hormonu harekete geçirdiği için beslenme uzmanlarının sıklıkla önerdiği besinler arasındadır.

Proteinler.. Protein bakımından zengin bir yemeğin ardından vücut daha fazla enerji ihtiyacı duyar ve daha fazla kalori yakar. Özellikle sabah kahvaltılarınız da yumurta yemek çok faydalı olacak sizi daha fazla tok tutacaktır.


Gelelim tarçınaa.. Tarçının kan şekerini dengeleme özelliği olduğu gibi metabolizmayı hızlandırma ve yağ yakıcı özelliği de var. Öğün aralarındaki açlık krizlerinizi bastırmaya büyük bir yardımcı. Günde 1 çay kaşığı tarçını kahvenize, çayınıza, sütünüze yada sevdiğiniz herhangi bir içeceğe karıştırıp içebilirsiniz. Bu sayede vücudunuz karbonhidratları yağa dönüştürmeyecek ve olan yağlarında yakılmasında yardımcı olacaktır.

Tarçının kardeşi zencefill.. Doğal antibiyotik olarak da kullanılan zencefil sindirime yardımcı olur ve vücut sıcaklığını arttırarak metabolizma hazını arttırır. Zencefil aynı zamanda açlık hissinizi bastırır, mide bulantısı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında doğal bir ilaç olarak kullanılır.

Lifli besinler sindirim sırasında vücudun harcadığı enerjiyi arttırır bu sayede metabolizmayı hızlandırmış olur. Lifli yiyecekler uzun süre tokluk hissi verir. Lif içerikli besinler şunlardır; Fındık, Badem, Kabak çekirdeği, Yulaf, Yulaf ezmesi, Greyfurt, Elma, Portakal, Lahana, Ispanak, Kepekli tahıllar.

Karpuzu yaz aylarında bolca yemelisiniz. Yağ yakıcı özelliği olduğu gibi kalorisi oldukça düşüktür. Su ve c vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda kan şekerinizi dengeler.

Maydanoz kilo problemi olan herkesin dostu olmalıdır. Kanser, kalp hastalığı ve obezite ile savaşmada size büyük yardımı olacaktır. 

En önemlisi su. Vücudun ihtiyacı olan yeterli suyu içmediğinizde kilo vermek pek mümkün değildir. Günde en az 2 litre su içmelisiniz ve içtiğiniz kahve çay gibi diğer sıvılar vücudun su ihtiyacını karşılamayacaktır.

Yemeklerinizde bu besinleri tercih edip sporla'da destek verirseniz istediğiniz ideal kilonuza kavuşmak hiç zor olmayacaktır. Eğer ciddi bir kilo probleminiz varsa lütfen bir hekime başvurunuz. 

Güzel Günlerrr..







Yorumlar

  1. Hep saglikli seçenekler hepsini de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem sağlıklı hemde fazla kiloların düşmanı 😊😊 seviyorsanız tüketmek sizin için zor olmaz . 😊

      Sil
  2. toz tarçının özelliğini yitirdiğini söylüyorlar ? böyle mi gerçekten. Birde zencefili toz mu yoksa taze olarak mı tüketeceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarçın kan şekerinizi dengede tuttuğu için açlık hissinin azalmasını sağlar diyette büyük bir yardımcıdır. Daha çok tok kalmanızı sağlar bunu da içeriğindeki lifler sayesinde yapar. Tarçının özelliğini yitirmesi söz konusu olamaz. zencefil ise iki şekilde de işinizi görecektir. Örneğin yemekten 1 saat önce bal ile toz zencefili karıştırıp yemeniz tokluk hissi verecek ve daha az yemek yemenizi sağlayacaktır. Hemde kış ayları için inanılmaz bir antibiyotik etkisi vardır. Eğer taze şekilde kullanmak isterseniz çayını yapabilirsiniz. zencefili dilimleyerek kaynamış suyun içine atabilirsiniz yada soğuk suya koyup kaynatabilirsiniz. Her iki şekilde de 10 dakika demlenmesi gerekir. Eğer daha fazla demlerseniz zencefil acı olduğundan çayınızda acılaşacaktır. 10 dakika demlemeniz halinde bile acı geliyorsa bir dilim limon veya biraz bal ekleyebilirsiniz.

      Sil
  3. teşekkür ederim. yarından itibaren tarçın çayını deneyeceğim sonuçlarını paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  4. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş...Sizi etkinlikten gördüm ve takibe aldım,bana da beklerim;
    http://mehtaptan.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canımm hoş geldinn. bende sitene geliyorumm :))

      Sil
  5. Yeni kesfettim cok faydali bi blogmus meger:) takibe aliyorum.
    bakimlimakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim güzel sözlerin için çok teşekkürler. Bloguma hoş geldiinn :)

      Sil

Yorum Gönder