Kahve Kilo Aldırır mı Zayıflatır mı ?




Türkiye'de kahve tüketim oranı oldukça yüksek. Peki ya kilo konusunda bize ne kadar faydası var ? Birçok diyet listesinde kahvenin de olduğunu görüyoruz hatta nescafe diyeti, kahve ile zayıflama gibi birçok örneği de vardır. Yani buradan yola çıkarak kahvenin kilo vermeye yardımcı bir etkisi olduğunu söylemek mümkün. Ama tabi ki bize kilo vermede yardımcı olan kahvenin kendisidir. Eğer içerisine ekstra maddeler eklenirse yani bunlar şeker, şurup, tatlandırıcı yada krema gibi bu şekilde kahve çok tehlikeli bir hale gelecektir. Bize kilo aldıran da zaten kahvenin içerisine ekstra eklenen bu maddelerdir. 

Kahve sade içildiğinde asla kilo aldırmaz bunun nedeni ise kahve çekirdeğinde bulunan karbonhidrat ve yağ oranının azlığıdır. 220 gram çekilmiş kahve çekirdeğinden yaptığınız bir fincan kahve yalnızca 2 kaloridir. Demek oluyor ki şekersiz bir türk kahvesi yada espresso 2 kaloriden daha azdır. Ama işte alışkanlıklarımızdan olan şekeri yada tatlandırıcı herhangi bir maddeyi kahveye ilave ettiğimizde kalorisi çok daha yüksek olacaktır.

Kahve tek başına masumdur. :) Örneğin espressonun kalori değeri 0 olarak gösterilirken orta boy karamelli bir maccihiato 310 kaloriye çıkmaktadır. Buda kahvenin içerisini koyulan tatlandırıcıların kaloriyi ne kadar arttırdığını göstermektedir.

Normalde insanın gün içerisinde alması gereken şeker oranı 3 yemek kaşığından az olmalıdır. Eğer siz her gün tatlandırıcılı (şeker, şurup krema gibi) bir fincan kahve içiyorsanız fazladan 250 kalori yani haftada 225 gram buda ayda 1 kilo yılda 12 kilo yapar. Bir fincan tatlandırıcılı kahve nelere yol açtı görüyorsunuz. 

Kahve içerken kilo olmak istemiyorsanız kesinlikle alışkanlıklarınızdan kurtulmanız gerekiyor. Şeker, şurup, krema gibi tatlandırıcılar kahveyi size düşman haline getiriyor. 

Eminim ki hepinizin kafasında bir soru kaldı. Kahve kilo verdirir mi ? Bu sorunun cevabı kahve kilo verirken size yardımcı olur. Yani tek başına sade kahve içmek değil egzersiz ve diyet yaparken kahve kilo vermede size yardımcı olacaktır. 

Birde son olarak kahvenin nasıl kilo vermede yardımcı olacağını konuşalım. Kahve yüksek oranda kafein içermektedir. Kahve içtiğinizde metabolizmanız hızlanır ve kaslarınız, organlarınız daha hızlı çalışır. Bu sayede vücut daha çok enerji ihtiyacı duyar ve şekerleri parçalayıp kendine enerji ihtiyacını karşılıyor. Şekerler eridikçe de yağ tabakalarını eritiyor. İşte bu kadar. Şimdi kendinize sade bir kahve yapabilirsiniz. :)

Yorumlar

  1. En sevdigim icecegin konusuna degindiniz. Spor öncesi içiyorum hem enerji veriyor hem de içince mutlu oluyorum. Türk kahvesi gibisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor öncesi harika bir seçim :) Gerçekten kahve gibisi yok

      Sil
  2. dediğiniz gibi şeker ve ilave kremalarla kilo aldırır sürekli kahve içmek ama burada kahve değilde içine koyduklarımız aslında kilo almaya sebep. yazınızda kalorilerle çok güzel anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ☺ aynen öyle tek suçlu şeker ve krema ☺☺

      Sil
  3. Kahve benimde vazgeçilmezim ve vucuttan su atımına da yardımcı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvenin faydaları çok ama tek başına içine atılanlar olduğu zaman hiç masum olmuyor 😊😊 bende çok severim kahveyi

      Sil
  4. yenı blog kesıf etkınlıgınde denk geldım :)
    kahveye bayılırım hatta yuruyusle az sekerlı bırlestıgınde bıle kılo verdırdıgıne sahıdım :)
    artık sade ıcmeye calısıyor olsam da :)
    takıbe aldım beklerım :)
    balinkokusu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım. sade kahve hem faydalı hem lezzetlii :)) bende takipteyimm :)

      Sil

Yorum Gönder