Göz Şekline Göre Eyeliner..



   Herkese merhaba.. Bugünde sizlerle göz şekillerimize göre nasıl eyeliner sürmeliyiz bundan bahsedeceğim. Eyeliner makyajı bir tık yukarı taşısa da göz şeklinize uygun eyelinirı çekmediğinizde bu sizi aşağıya bile çekebilir. Şimdi hangi göz şekilleri hangi eyeliner şeklini kullanmalı bir bakalım.


   
  Yuvarlak Gözlüler

Çektiğiniz eyeliner kuyruklu olmalıdır. Gözlerinizi daha çekik gösterecektir. Göz pınarlarına kadar sürmeniz gözlerinizi daha belirgin hale getirecektir. Göz pınarlarında ince, gözün ortasından başlayarak göz bitimine doğru kalınlaşan bir eyeliner kullanmak sizin için doğru seçim olacaktır.



  Çekik Gözler

 Çekik gözlerde ise durum tam tersi. Yuvarlak gözleri nasıl çekik göstermek için kuyruk kullanıyorsak çekik gösleride yuvarlak göstermek için kesinlikle kuyruk kullanmıyoruz. Eğer çekik gözlü iseniz ve kuyruklu eyeliner kullanırsanız bu sizin gözlerinizin daha küçük görünmesine neden olacaktır.


Badem Gözler

 Badem gözler en ideal göz tipi olarak tanımlanır. Bu yüzden herhengi bir işlem uygulamanıza gerek yok. Kirpik diplerinizi takip ederek gözünüzü çerçeveleyip daha belirgin bir hale getirebilirsiniz. Burada devreye sizin tercihleriniz giriyor. Kuyruklu veya kuruksuz, kalın veya ince, size hangisinin yakıştığını düşünüyorsanız o şekilde bir eyeliner uygulayabilirsiniz.



Düşük Gözler

 Düşük gözleri daha kalkık göstermek için göz kapağının ortasından başlanır ve kirpik dipleri takip edilerek kuyruklu bir eyeliner çekilir. Bu şekilde bir eyeliner sürmeniz düşük olan göz bitiminizi daha yukarıya taşıyacaktır. Göz pınarlarına eyeliner getirmemelisiniz.


Uzak Gözler

Uzak gözleri daha yakın hale getirmek için göz pınarlarına yoğunlaşmalısınız. Göz pınarlarını yoğun tutmalı ve kuyruklu bir eyeliner kullanmamalısınız.



Yakın Gözler

 Yakın gözleri uzaklaştırmak için ise yukarıdaki işlemin tam tersini yapmalısınız. Göz pınarlarına eyeliner uygulaması yapmamalısınız. Gözün dış kenarlarına yoğunlaşmalısınız. Kuyruklu bir eyeliner sizin için uygun olacaktır.



 Sizin göz şekliniz nasıl? Yada size hangi eyelinerin yakıştığını düşünüyorsunuz? Benimle paylaşmayı unutmayın..

Güzel Günlerrr...




Yorumlar