Düz Bir Karın İçin Günde 15 dakika..


  Dizleri 90 derecelik açıyla bükün, eller ensede, dirsekler açık… Karnı iyice içeri çekin, kaburgayı kapatın.
  Bu pozisyonda nefes verirken omuzlarınızı yerden sıyırarak dizlerinizi başınıza doğru yaklaştırın. 15 kez açılıp kapanarak tekrarlayın.

Beli incelten bu egzersiz için sırtüstü uzanın, bacaklar masa pozisyonunda dizlerden bükün, eller boynun arkasında, dirsekler açık, çene göğüsten uzakta… Her nefes verişte bir bacağı uzatırken diğer bacağın dizini çapraz dirseğinize yaklaştırıp, üst bedeni hafifçe o yöne doğru döndürün.
Her iki yöne 6’şar kez tekrarlayın.


Bu egzersiz özellikle göbekteki yağları yakmaya yarıyor. Ellerinizle başınızı destekleyin. Dirsekler sonuna kadar açık. Bacaklarınızı uzatın. Nefes alın, verirken baş ve dizleri birbirine yaklaştırın. Nefes alırken bacaklar açık, verirken kapalı… Hareketi 15 kez tekrarlayın.

Sırtüstü yatar pozisyonda karnınıza doğru bakın ve bacakları dizlerden bükerek masa pozisyonu alın. Nefes alın, verirken karnı içeride tutarak sırtın üst kısmını yerden kaldırırken bir elinizle dizin iç kısmın, diğeriyle dış tarafını tutun ve diğer bacağı göz hizasında uzatın. Her nefes verişte bacak değiştirin. Her iki bacakla 5, toplam 10 kez tekrarlayın.





Bacaklar aşağıda düz, karın içeride, kaburga kapalı, gözler yukarı bakıyor, eller yanlarda… Bacaklar aşağıdayken nefes alın. Bir bacağı düz bir şekilde yukarı kaldırırken nefes verin. Bacak değiştirerek, nefesinizle birlikte her iki yöne 15 kez tekrarlayın.


Bu egzersiz, tüm karın kaslarını çalıştırıyor, beli inceltiyor. Oturma kemikleri üzerine oturun. Sırt düz, kollar birbirine paralel ileride, dizlerinize bakın. Bu pozisyonda nefes alın. Nefesinizi verirken, kolları yanlara açarak geriye dönün. İlk pozisyona dönüp, diğer yöne tekrarlayın. 15 kez uygulayın.



Sırtüstü uzanın, bacakları düz bir şekilde yukarı uzatın, kollar yanlarda, karna doğru bakın... 5 kez nefes alıp, 5 kez nefes verirken kollarınızla yere doğru kısa itişler yapın. Ellerinizi suya vuruyormuşçasına nefes eşliğinde sallayın. Eğer zorlanıyorsanız dizlerinizi 90 derecelik açıyla bükerek de egzersizi uygulayabilirsiniz. 10 kez tekrarlayın.



  Ebru ŞALLI ' dan öğrendiğim bu hareketleri sizlerle paylaştım umarım sizinde hoşunuza gider ve işinize yarar. Günde sadece 15 dakikanızı ayırarak dümdüz ve sıkı bir karın sahibi olabilirsiniz. Seçim sizin.





Yorumlar

  1. Bir ara salona gitmiştim hakikaten bu hareketler çok işe yarıyor ama evde tembellik ediyorum maalesef!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende. Sıkı bir programım vardı ama bir süre sonra bıraktım aslında çok işe yarıyor. Çoğumuz tembelliği tercih ediyoruz maaleseff :(

      Sil
  2. Çok yararlı bir paylaşım bende yavaştan başlasam bu egzersize iyi olacak masa başında oturdukca göbek bağladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim bloguma hoşgeldn. valla hepimiz öyle göbekler aldı başını gidiyor. bir program şart. :)

      Sil
  3. blog keşiften geldim . başarılar .
    bende beklerim .
    http://hayatindengesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Günde 15 dk ayırmak nedir ki aslında. AMa nedense hiç yapamıyorum, canım istemiyor. Yığınla parayı spor salonuna verince gidiyorum yapıyorum ama :) Evde tembellik olmasa işten gelince. Daha Ebru Şallı'nın pilates cdleri beni bekliyor :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle salona para verince paramıza kıyamıyoruz galiba o yüzden gidiyoruz aslında evde de günde 15 dakika ayırarak etkili sonuçlara ulaşabiliriz. Sadece tembelliği üstümüzden atmalıyız :))

      Sil
  5. Harika tam ihtiyacım olan bilgi teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Faydası olduysa ne mutlu bana. :)

      Sil
  6. Benim gibi her yediği göbeğine giden biri için çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. böyle düşünmen beni çok mutlu etti. Günde 15 dakikanı ayırman yeterli birtanem. Hepimizin öyle dikkat etmezsek göbekler alıp başını gidiyor :)) sıkı bir program yaparsan faydasını mutlaka görürsün.

      Sil

Yorum Gönder