Cilt Tipimizi Öğrenelim..



  Cildinizin nasıl bir işleyişi olduğunu anlamak onunla nasıl ilgileneceğinizi bilmek demektir. Cildinizin ihtiyaçlarını anlamanıza yardımcı olması adına cilt tipimizi öğrenmeliyiz. O halde başlayalım..

  NORMAL CİLTLER : Normal cilt tipi tüm yaş gruplarında görülebilir. Normal cilt genellikle sağlıklı ve sıkı görünür. Hassas değldir. Genellikle akne görülmez. Ağız ve çevresinde zaman zaman kuruma görülebilir.




  KURU CİLTLER : Kuru cilt tipi, sadece olgun ciltlerde değil, her yaşta görülebilir. Strese ve çevresel faktörlere karşı daha hassastır. Çene, alın ve ağız çevresinde sık sık pullanma görülür. Özellikle yüz çevresine ince çizgi ve kırışıklıkların olduğu bölgelerde gerilme hissedilir. Genelde sivilce görülmez ve gözenekler daha sıkıdır. 



   KARMA CİLTLER : Özellikle 20 ile 35 yaşları arasında görülür. T-bölgesi olarak bilinen alın, burun ve çene bölgesinde yağlanma görülür. Akne ve siyah nokta oluşumuna yatkındır. Gözenekler genişlemiştir. Yanak kısmı ise kurumaya daha yatkındır.


  YAĞLI CİLTLER : Yağlı cilt tipi, genellikle genç yaşlardan 30'lu yaşlara görülmekle birlikte nadiren yetişkinlerde de görülebilir. Cildin yağ üretimi fazla olduğundan cilt parlar, gözenekler geniştir, siyah nokta ve akne oluşumuna yatkındır. 


  Cildinizi tanımanız sizden neler istediğini bilmeniz ve kullandığınız ürünleri cilt tipinize göre seçmeniz cildinizi ve sizi daha sağlıklı ve olması gerektiği gibi gösterecektir..
Hepinize sağlıklı günler... 




Yorumlar