Taze Ve Işıltılı Yaz Makyajı

   Her zaman olduğu gibi, güzel bir makyajın ilk adımı temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilttir. Makyajın daha hoş görünmesi için cildinizi önce temizleyip arındırmalısınız. Daha sonra güneş koruması içeren nemlendiriciniz ile nemlendirerek makyaja hazır hale getirin. Temiz ve nemli bir cilt her zaman daha az makyaj gerektirir. Böylece daha doğal bir görünüme kavuşursunuz. 






   Yaz ayları boyunca, hafif bir makyaj uygulaması taze bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Öncelikle, cilt tipinize ve ihtiyaçlarına uygun formülde, cilt renginize uyumlu olan fondöteninizi sürün. Önce çene bölgenize uygulayarak, cildinizle birebir örtüşen rengi bulabilirsiniz. Yaz aylarında yapılan en büyük yanlış bronz görünmek adına koyu renkli bir fondöten seçmektir. O zaman fondöteni boyuna ve belki dekolte bölgesine de sürmek zorunda kalırsınız.




   Daha sonra, göz altlarınıza süreceğiniz kapatıcınızın pürüzsüz olarak uygulanabilmesi için göz altlarınıza göz kreminizi parmak uçlarınızla ve tampon hareketlerle uygulayın. Kapatıcınızı yalnızca göz altınıza değil dairesel hareketlerle içten dışarıya doğru tüm göz çevrenize uygulayın. 




   Bronz bir görünüm elde etmek için ten renginiz de seçtiğiniz fondötenin üstüne bronz pudra uygulayın. Alın, çene, elmacık kemikleri ve burun hariç diğer bölgeler mutlaka aydınlık kalmalıdır. Elmacık kemikleri, burun, çene, alın ve dudak üstlerinize aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki görselde de nasıl uygulayacağınızı görebilirsiniz. 




   Allığınızı hafifçe gülümseyerek yanaklarınıza dairesel hareketlerle sürün. Allık seçiminizi canlı renklerden yana yaparsanız, daha sağlıklı ve daha genç görünebilirsiniz. Yüz şeklinize göre allık uygulamasını aşağıdaki görselde bulacaksınız. 



   Göz kapağınıza far fırçası ile far uygulayarak deva edin. Gözünüzün katlanma bölgesine kahve veya kiremit tonlarda bir far ile gölge verebilirsiniz. Daha sonra granit veya siyah renk bir eyeliner ile üst göz kapağınızın hattını ince eyeliner fırçası ile belirginleştirin.




   Kirpikleri unutmayalım dilerseniz bir maskara bazı kullanabilirsiniz dilerseniz de bir kirpik kıvırıcıdan yardım alabilirsiniz.
  
  Dudaklarınızı renklendirirken sadece görüntünüze uygun değil aynı zamanda dudaklarınızın beslenmesini nemlenmesini ve korunmasını da sağlayacak ürünler seçmelisiniz. Bunun için koruma faktörü yani SPF içeren rujlar seçmelisiniz. Renk olarak ise sizi doğal gösterecek tonlar tercih edebilirsiniz. Rujunuzun üzerine parlatıcınızı sürerek de son dokunuşu yapabilirsiniz. 





Yorumlar