Sağlıklı Ve Güzel Görünümlü Ayaklar İçin...


   Bütün gün bizi sağa sola taşıyan, derdimizi çeken ayaklarımıza çoğu zaman gerekli bakımı göstermiyoruz. Normalde göz önünde olmamakla birlikte ayaklarımızın da ihmal edilmemesi gerekir. Ayak bakımının doğru yapılması hayatınızın ileriki dönemlerinde ortaya çıkabilecek problemleri azaltır. 



   İşte ayak bakımınız için birkaç ipucu; 
  • Daima ayağınıza tam oturan ayakkabı giyin. Size uygun olmayan ayakkabılar, ayaklarınızı rahatsız edeceği gibi, kemik çıkması, deri incinmesi gibi problemlere de yol açar.
  • Herhangi bir ciddi ayak probleminiz olduğunda ilgili bir uzmana görünün. İhmal etmeyin.
  • Ayakları nemlendirmek için, parmaklarınıza ve ayak tabanlarınıza krem sürerek masaj yapın.
  • Haftada bir kez, ayaklarınızı sert ve kalınlaşmış deriden arındırmak için bir ponza taşı kullanın. Ponzayı kullanmadan önce ayaklarınızı ıslatıp derisini yumuşatmaya çalışın.




  Ayak Bakımı İçin Gerekli Ürünler;  Pudra, sıcakta ayakları kuru tutmak için nem emici bileşenler içerir. Pudrayı hem ayaklarınızın üstünde, hem de ayakkabınızın içinde kullanabilirsiniz. Ayak Banyosu, genellikle serinlik verme, ferahlatma özelliğine sahiptir. Yorgun ayakları rahatlatır. Canlandırıcı ayak spreyi, serinletme ve canlılık vermesi için kullanılabilir. Nemlendirici kremler özellikle sert deriler giderildikten sonra kullanıldığında çabucak emilir, ayaklarınızı yumuşak ve pürüzsüz yapar. Yorgun ayaklarınızı rahatlatır. Pürüzsüzleştirici kremler, ayakların üzerindeki sertleşmiş deriyi kontrol etmeye ve gidermeye yardımcı olan, peeling türü ürünlerdir. 


   Ayaklarımız bizi taşır. Onlara iyi bakmalıyız.. :)




Yorumlar