Modellerin Güzellik Sırları


   Ünlü, güzel ve göz kamaştıran kadınlar.. Defilelerde yada fotoğraf çekimlerinde hepimizin gözlerini kamaştıran modeller. Sizce de modellerin tek sırrı estetik mi? Bence hayır. Estetik dışında küçük tüyoları, uyguladıkları ufak sırları elbetteki vardır. Çoğu model hamile kalıp çocuklarını dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra eski güzel formlarına geri dönüyorlar. Bunun temel nedeni elbetteki spor ve düzenli beslenme ama bu çok güzel modeller ne yer ne içer nasıl bakım yaparlar. Bu soruların cevaplarını bulalım..






  Öncelikle makyajlarının en önemli yeri beyaz eyeliner. Çoğu modelin kullandığı beyaz kalem veya eyeliner gözleri daha büyük ve daha canlı gösteriyor. Sizde gözlerinizin daha iri ve parlak görünmesi isterseniz bu yöntemi deneyebilirsiniz.



   Modellerin yastıklarıda ciltleri ve güzellikleri için çok önemli. Genelde saten yastık kullanıyorlar nedeni ise pamuklu kumaşların sabah uyandığınızda yüzünüzde bıraktığı iz uzun vadede size kırışıklık olarak geri dönecektir. Bu yüzden saten yastık kullanımı önemlidir. saten yastığın bir diğer güzel yönü ise yatarken saçlarınızın sürtünmeden dolayı zarar görmesini engeller.



    Ve saçları.. Saçlarını yaban mersini suyu ile yıkıyorlar çünkü yaban mersini suyu saçları daha canlı ve daha parlak gösteriyor.



   

 Tabi ki bembeyaz dişler. O güzel pozlar verdikleri güldüklerinde inci gibi görünün dişlerin sırrını merak ediyoruzdur elbette. Beyaz dişlerin sırrı karbonatlı çilekli macun. iyice ezdikleri çilekleri karbonatla karıştırıyor ve hazırladıkları bu macunla haftada en az iki üç kez dişlerini fırçalıyorlar. Macunun kıvamı biraz koyu olsa da, bunun dişleriniz için hazırladığınız bir maske olduğunu düşünün ve dişlerinizi fırçalayın. Emin olun sonuç buna değer.




    Cilt temizliklerinde ise limon suyu kullanıyorlar. Limon suyunun son derece doğal bir cilt temizleme maddesidir. Birçok top model cildini temizlemek için doğal limon suyu kullanıyor. Ayrıca limon suyu tıpkı tonikler gibi gözeneklerinizin daralmasını sağlıyor. Asıl özelliği, eğer cildinizde lekeler varsa, limon suyu bu lekelerin ortadan kaybolmasına yardımcı oluyor. Uygulaması ise çok basit, cildinizi tonikle silerken ne yapıyorsanız, aynısını yapın. Sadece tonik yerine taze limon suyu kullanın. Fark gerçekten inanılmaz. 


   Makyajımız bozulmasın diye tercih ettiğimiz ama çıkarmak için de bir o kadar bizi zorlayan suya dayanıklı makyaj malzemelerine karşı ünlü isimler zeytinyağını kullanmayı tercih ediyor. Hem cildinizi besleyen hem de yüzünüzde makyaj kalıntısı bırakmayan bu doğal mucize aynı zamanda gözaltlarında meydana gelen siyah halkalara karşı da bire bir.



   

   Adriana Lima ve Alessandra Ambrosio sağlıklı, ışıltılı ciltlerini korumak için sık sık hindistan cevizi suyu içtiklerini söylemişler. Hindistan cevizi suyu içeriğindeki sodyum, potasyum, demir, kalsiyum, C vitamini ve ek olarak B grubu vitaminleri sayesinde vücudun günlük vitamin ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaya yardımcı olmaktadır.


   Victoria’s Secret modellerinden Jasmine Tookes, yıllar öncesinden doktorunun önerisi ile gece yatmadan 1 buz küpü ile yüzüne masaj yapmaya başlamış ve her gün tekrarlamış. Buz ile masaj yaparak, kan dolaşımını arttırabilir ve gece boyu cildin yenilenmesine yardımcı olabilirsiniz.



   Naomi Campbell mükemmel dudaklar için dişlerinizi her fırçaladığınızda, fırçayı durulayıp en son dudaklarınızı da hafifçe fırçalayın diyor… Kan dolaşımını arttırıp, ölü deriyi atmış olursunuz.


  Tabi ki sağlıklı canlı görünen bir cilt ve güzel bir vücuda sahip olabilmek için düzenli spor yapmak ve yediklerinize dikkat etmeniz gerekir. Sağlıklı ve güzel günler...






Yorumlar