Yıpranmış Saçlar İçin Bakım Önerileri

   Genç yaşlarda saç boyaları, köpükler, spreyler, jöleler ve düzleştiriciler gibi saç şekillendirici ürünler saçlarınızı yıpratır. Bunu genç yaşlarınızda göremeseniz de ilerleyen yaşlarda stres, iş hayatınız, kirli hava, dengeli beslenmeme ile birlikte kendi yavaş yavaş göstermeye başlar. Saçlarda dökülmeler, sönük cansız saçlar veya kırılmalar olacaktır. Bunu düzeltmek elbette mümkün. Dilerseniz evde özel yağlarla maskelerle bakım yapabileceğiniz gibi bir güzellik merkezinden profesyonel bir yardımda alabilirsiniz. Ben şimdi size evde yapabileceğiniz bakımdan bahsedeceğim.




   Evde kendi hazırladığınız maskelerle, yağlarla profesyonel bakım görmüş saçlar kadar güzel saçlara sahip olabilirsiniz. Paranızda cebinizde kalarak. Kendi hazırladığınız saç bakım ürünlerinizle kendi saç bakım rutininizi oluşturmak elbette mümkün. Ancak kendi hazırladığınız bu bakım ürünlerinin etkisi daha uzun süre zarfında kendini gösterecektir. Yani bunun için düzenli bir rutin oluşturmanız ve zaman ayırmanız gerekmektedir. 



   Ve gelelim evde kendinizin yaparak uygulayabileceği maskelere...

   Mayonez Maskesi: Yumurtalı içeriği ile saç tellerini nemlendiren bir maske olan mayonez maskesini uygulamak çok kolay. Saçlarınızın uzunluğuna göre yeterli miktarda mayonezi saçlarınızı tutamlara ayırarak eşit miktarda sürün. Bir saat kadar beklettikten sonra normal şampuanla ve ılık suyla durulayarak çıkartabilirsiniz.



   Avokado Maskesi: Saçlarınızın doğal yağına kavuşması ve kuruluğu gidermek için en ideal doğal bakım maskelerinden biridir. Bir avokadoyu ezerek 1 yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 orta boy muzla karıştırarak saçlarınıza sürün ve 10-15 dakika bekletin. Şampuanla yıkadıktan sonra saçlarınızı doğal olarak kurutun.



Yoğurt Maskesi: Çeyrek kase yoğurtla (organik yoğurt bulabiliyorsanız daha iyi sonuç verecektir) 1 yemek kaşığı mayonez ve 1 yumurta akını iyice karıştırın. Yumurta akını diğer malzemelerle karıştırmadan önce köpürünceye kadar çırpın. Maskeyi saçlarınız nemliyken eşit miktarda sürün ve bir bone takarak karışımı yarım saat saçlarınızda bekletin. Ilık suyla maskeyi temizledikten sonra saçlarınızı şampuanlayın. Bu maskeyi saçlarınız sağlığına kavuşana kadar haftada bir tekrarlayabilirsiniz.




   Muz Maskesi: Kuru ve yıpranmış saçlara bakım için kullanabileceğiniz hazırlaması kolay bir diğer maske ise muz maskesi. Bir muzu kaşıkla iyice ezin ve 1 yumurta, 2 çorba kaşığı bal (organik), 2 çorba kaşığı süt ve 5 çorba kaşığı zeytinyağıyla iyice karıştırın. Saçlarınıza sürün ve 20-30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayın.


   Zeytinyağ Maskesi: 5 çorba kaşığı zeytinyağını 2 yumurta ile karıştırın. Saçlarınıza masaj yaparak sürün ve plastik bone takarak 30 dakika kadar bekleyin. Vücut sıcaklığınız zeytinyağının emilmesi sağlayacak. Şampuanladıktan sonra iyice durulayın.



  Bunlar gibi daha birçok yöntemle saçlarınızı evde doğal yollardan çok fazla para harcamadan canlandırabilir ve doğal bir saç güzelliğine sahip olabilirilsiniz.



Yorumlar