cilt bakım önerileri

  Cildinize her gün temizlemeniz, toniklemeniz ve nemlendirmeniz, haftada bir iki defa maske yapmanız gerekir. Cildinizin temiz olması siyah nokta, sivilce oluşumunu ve gözeneklerinizin tıkanmasını en aza indirecektir. Cilt tipinize uygun ürünler kullanarak sorunları tamamen engelleyebilirsiniz.





        SİYAH NOKTA VE SİVİLCELER
  •   Mucizevi limon... Biraz limon suyunu bir pamuk yardımıyla sivilcelerinize uygulayın. Limon sivilcelerinizi kurutacaktır.
  • Siyah noktalar için maske: 1 kase yoğurt ile 1 tane limonun suyunu karıştırın.  Karışımı göz çevrenize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekletin. Kuruyan maskeyi ılık su ile durulayın. Limon suyu siyah noktaları temizlerken yoğurt cildinizi nemlendirecektir. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.




    YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKE

  • Bir yumurta akına bir çay kaşığı limon sıkın ve yüzünüze uygulayın. Kuruyana kadar cildinizde bekletin ve daha sonra ılık su ile durulayın. yağlı ciltler için çok ideal olan bu maske yağ dengenizi düzenleyecektir. Karışımı bekletmeden uygulayın.




   CİLDİ CANLANDIRICI ÖNERİLER

  • Papatyayı suda kaynatın ardından kaynayan suyun buharına yüzünüzü tutun ve bir havlu ile etrafınızı kapatıp buhar maskesi yapın. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra pamuğu bu papatyalı suya batırıp yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin. Yüzünüz sağlıklı bir parlaklığa kavuşacaktır. 


  • Evinizdeki buz kalıplarını yüzünüzde gezdirin. Yüzünüzü canlandırır ve dolaşımınızı hızlandırır. 3-4 günde bir uygulayabilirsiniz. Yüzünüzün belli bir yerinde bekletmeyin sürekli gezdirin ve buzu direk yüzünüze uygulamayın. Bir poşete koyabilirsiniz.
  • Avokado maskesi: Yaza girerken cildinizi arındırıp yaza hazırlamak için ideal bir maske. Avokadoyu soyup ezin ve püre haline getirin içerisine bir iki damla zeytinyağ ve limon suyu ekleyin. yüzünüze uygulayın 10 dakika bekleyin ve ılık su ile durulayın. ölü derilerden arınmış sağlıkla ışıldayan bir cilt sağlar.
  • Günlük kullandığınız toniğinizi buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk tonik cildinizi ferahlatır ve canlandırır.
  • Günde en az iki litre su için, spor yapın, sağlıklı beslenin, sigara içmeyin, bolca meyve tüketin ve günde bir iki bardak yeşil çay için. 
  • Akne, siyah nokta ve sivilcelerinizle kesinlikle oynamayın. Etrafınızdaki insanların önerileri ile ilaç veya merhem kullanmayın. Herkesin cilt tipi ve vereceği tepki farklıdır. Eğer sorunlarınızdan kurtulamıyorsanız bir uzmana danışın.

Yorumlar